logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć programator RIB do Motorola GP300? Zasilanie i komunikacja

jarod3 22 Lis 2006 11:54 3059 5
REKLAMA
  • #1 3250556
    jarod3
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, a wiec zakupiłem programator na allegro http://allegro.pl/item144105448_programator_rib_motorola_gm350_gp300.html i nie moge połaczyc kompa z radiem prosze o pomoc czy do przewodów które podłaczam do radia czyli jeden + bus drugi masa potrzeba pod nie podpiąc zasialnie czy wystarczy zasilanie tylko z bateri prosze o podpowiedz jak skomunikować radio z komuterem dzieki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3250603
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 752
    Cześć.

Napisz jeszcze jakiego używasz komputera i jaki masz system operacyjny.
    Napisz też, jaki masz soft do obsługi radia. To wiele wyjaśni.
  • REKLAMA
  • #3 3251374
    yes2mike
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 320
    Bus + podlacz w wiadome miejsce, a mase mozesz swobodnie przytrzasnac akumulatorem. Co prawda kto inny byl sprzedajacym (chyba 0slawek), ale dzialal bez najmniejszego problemu.

Pamietaj tylko o jakims wolnym komputerze i bron Boze zadngo windowsa XP - jezeli zadziala, bedzie dzialal strasznie wolno.
    Sugeruje NAJWYZEJ win ME. Najlepiej 98...

Jezeli bawisz sie z GP300 - zwroc szczegolna uwage na BUS + ... Jest niebezpiecznie blisko plusa zasilania.

I teraz najwazniejsze: AKUMULATOR MUSI BYC NALADOWANY I PODPIETY DO RADIA !
  • REKLAMA
  • #4 3252260
    jarod3
    Poziom 11  
    Witam komputer to Sempron 2800+ 512 ramu co do oprogramowania to mam windosowskie R03.01.02 wyswietla mi sie komunikat "couldn't open port check wether device/rib are powerded on or not, and the device to Rib, and the rib to pc" i mam tez dosowskie R08.01.00,R07.00.00, Riba mam dokładnie tak podpietego + pod busa minus masa i nic dodam tylko ze programy dosowe odpalałem pod win jak i pod dosem prosze o pomoc.

Dodano po 30 [minuty]:

No i system niestety Windows Xp
  • REKLAMA
  • #5 3252467
    yes2mike
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 320
    Sprawdz na win 98. Ja bylem zmuszony do wygrzebania swoich kilku dyskow. Treaz mam z 5 i kazdy do innego radia.

Port napewno masz poprawnie ustawiony ?

Odepnij rib'a od komputera i wtedy odpal program. Pozniej podlacz (po prostu pokombinuj).

Zlota zasada: Unikaj uzywania starszego oprogramowania motoroli na windowsie XP. Obie te nazwy wzajemnie nie toleruja sie ;)
  • #6 3252912
    jarod3
    Poziom 11  
    Kombinuje na różne sposoby i nic nawet na win 98 nie działa mam tylko inny komunikat niz na xp" model definition file not found insert disk press F2 to continue" i tyle a moze spróbować zamienic przewody które ida do radia tzn busa + podłaczyc pod masa a mase pod busa
REKLAMA