Witam
Posiadam antenę Midland ML-145 ( magnes) .
Niby wszystko jest ok ale .......
Znajomy dzisiaj (po tym jak ukradli mu jego ML-145) pożyczył od kogoś antenkę President ( magnes, model na razie nieznany) i twierdzi że ta antenka mimo iż ma około 30 cm jest o niebo lepsza niż Midland ML-145.
Jego Midland ML-145 ( magnes) był zestrojony z radiem alan 100+.
Nie do końca wiem co o tym sądzić bo jego radio to alan 100+ i jak wiadomo powszechnym problem z nimi jest to iż inni nas słyszą a my ich jakby byli na granicy zasięgu).
Twierdzi też że przy presidencie nie ma szumów i ten efekt ( inni nas słyszą a my ich jakby byli na granicy zasięgu) nie występuje .
Teraz konkrety:
1. czy to możliwe aby zestrojony ML-145 z batem 163 cm był tak kiepski?
2.czy możliwe jest aby niezestrojona 30-to kilku centymetrowa antena biła aż tak na głowę ML-kę?
3. jak myślicie czy to może chodzić o model:
-PRESIDENT GEORGIA - ta by pasowała długością ale ma słabszy zysk niż ML-145( cena około 150 zł)
-PRESIDENT MISSOURI ( ta ma 72 cm więc raczej odpada) cena około 220 zł
President Ohio (ta ma 72 cm więc raczej odpada) ( cena około 210 zł)
Jeśli się ten fakt potwierdzi to szybko zmienię swoją ML-kę .
jak do tej pory uważałem że nie ma to jak długi bat
Posiadam antenę Midland ML-145 ( magnes) .
Niby wszystko jest ok ale .......
Znajomy dzisiaj (po tym jak ukradli mu jego ML-145) pożyczył od kogoś antenkę President ( magnes, model na razie nieznany) i twierdzi że ta antenka mimo iż ma około 30 cm jest o niebo lepsza niż Midland ML-145.
Jego Midland ML-145 ( magnes) był zestrojony z radiem alan 100+.
Nie do końca wiem co o tym sądzić bo jego radio to alan 100+ i jak wiadomo powszechnym problem z nimi jest to iż inni nas słyszą a my ich jakby byli na granicy zasięgu).
Twierdzi też że przy presidencie nie ma szumów i ten efekt ( inni nas słyszą a my ich jakby byli na granicy zasięgu) nie występuje .
Teraz konkrety:
1. czy to możliwe aby zestrojony ML-145 z batem 163 cm był tak kiepski?
2.czy możliwe jest aby niezestrojona 30-to kilku centymetrowa antena biła aż tak na głowę ML-kę?
3. jak myślicie czy to może chodzić o model:
-PRESIDENT GEORGIA - ta by pasowała długością ale ma słabszy zysk niż ML-145( cena około 150 zł)
-PRESIDENT MISSOURI ( ta ma 72 cm więc raczej odpada) cena około 220 zł
President Ohio (ta ma 72 cm więc raczej odpada) ( cena około 210 zł)
Jeśli się ten fakt potwierdzi to szybko zmienię swoją ML-kę .
jak do tej pory uważałem że nie ma to jak długi bat