logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nero 7 - Jak nagrać plik ISO 2,5GB bez zmiany formatu?

zieluuu 22 Lis 2006 21:29 1381 6
REKLAMA
  • #1 3252709
    zieluuu
    Poziom 10  
    Witam !!!
    mam problem z nagraniem jednego z plikow w formacie .iso, zajmuje ten plik około 2,5Gb. wyskakuje komunikat ,że nie moge tego pliku nagrać bo jest większe niż 2Gb i żebym zmienił na inny format. niechce zmieniać formatu więc co ja mam zrobic, aby nagrać???
  • REKLAMA
  • #2 3252794
    ponczek123
    Poziom 11  
    spróbuj alcocholem 120% a nie mam z nim problemów z nagrywaniem *.iso a jak mi sie dobrze wydaje to nero nagrywa tylko obrazy *.nrg czy jakoś tak poprawcie mnie jak sie myle
  • REKLAMA
  • #3 3252873
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6562
    Chcesz nagrać plik ISO na płytę czy chcesz nagrać płytę z tego pliku (bo to obraz płyty).
  • REKLAMA
  • #4 3252874
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Mylisz się nero nagrywa *.iso
    Tylko jak się nagrywa jeżeli iso nagrywa się jako obraz to nie powinno być problemów.
    jeżeli nagrywasz plik iso jako normalny plik w trybie "Dvd-Rom Iso" to nie da się zapisać plików większych niż 2GB.
    W takim przypadku należy wybrać opcję "DVD-Rom (UDF)"
  • REKLAMA
  • #5 3253042
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 3253219
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    michna3 napisał:
    Możesz zaemulować ten obraz i w nero dodać te pliki z emulowanego napedu do nagrania.

Po co kombinować.
    Otwierasz nero z menu plik wybierasz otwórz
    wybierasz plik iso wkładasz czystą płytę do napędu i wypalasz
  • #7 3253728
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    nic się nie stanie
    musisz nagrać jako
    dane w formacie DVD(UDF)
    to i wten sposób też otrzymasz obraz ISO
    bo Nero nie przyjmie plików powyżej 2GB
    i nie nagra dvd ISO jako dane
    kolega arnoldk_20 dobrze radzi

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy nagrania pliku ISO o rozmiarze około 2,5 GB za pomocą Nero 7 bez zmiany formatu pliku. Standardowy błąd informuje o ograniczeniu do 2 GB i sugeruje zmianę formatu. Rozwiązaniem jest nagranie obrazu ISO jako obrazu płyty, a nie jako zwykłego pliku danych. Nero obsługuje nagrywanie plików ISO, jednak przy nagrywaniu w trybie "DVD-ROM ISO" może wystąpić ograniczenie do 2 GB. Należy wybrać format nagrywania "DVD-ROM (UDF)", który pozwala na zapis większych plików ISO bez konieczności ich konwersji. Alternatywnie można użyć programu Alcohol 120%, który nie ma problemów z nagrywaniem plików ISO. Można także zamontować obraz ISO w wirtualnym napędzie i nagrać zawartość jako dane. W Nero wystarczy otworzyć plik ISO z menu i wypalić go bezpośrednio na czystą płytę, wybierając odpowiedni format nagrywania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA