logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć 30 neonów 30cm 12V do sieci 230V? Wybór transformatora

zoomone 22 Lis 2006 23:31 989 3
REKLAMA
  • #1 3253294
    zoomone
    Poziom 2  
    Postanowilem zamontowac w domu pod sufitem ozdobne oswietlenie zkladajace sie z neonow ukrytych za listwami.

Niestety nie znam sie wogole i szczerze mowiac nie wiem jak to podlaczyc. Mam zamiar polaczyc ze soba 30szt 30cm'owych neonow ktore chodza pod 12V. I wlaczynik ma sie znajodawac obok wlacznika swiatla gornego a wiec bedzie podlaczone oczywiscie pod 230V.

Bardzo prosze o jakas pomoc w jaki sposob powinienem podlaczyc neony, domyslam sie ze trzeba bedzie uzyc jakiegos transfotora. Prosze o porady, wszystkie wskazowki beda cenne poniewaz jestem zupelnym laikiem, a ze wzgledu na brak kapitalu nie stac mnie na zakup gotowego oswietlenia, a wydaje mi sie z czyms takim nawet ja powinienem sobie poradzic:)
  • REKLAMA
  • #2 3253389
    marcin_211
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Pisząc o neonach masz chyba na myśli świetlówki,pisząc 30cm masz na myśli świetlówki 8watowe-czy dobrze się domyślam?.
    Nie polecam takiego oświetlenia-bardzo kosztowne.Polecam natomiast wąż świetlny-są do kupienia zestawy o różnej długości.
  • REKLAMA
  • #4 3256704
    marcin_211
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Dlaczego aż takie badziewne?.Są solidniejsze zestawy o długości takiej jak potrzebujesz za rozsądną cenę-nie koniecznie na alegro.
    Zbliżają się święta i ten towar jest łatwo dostępny.
REKLAMA