Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pralka ardo a633 - łomocze podczas wirowania

jaro1965 23 Nov 2006 14:44 2774 3
    jaro1965
    Level 2  
    Witam i od razu pytam ;) pod koniec cyklu prania - wirowanie zaczyna od niezłego łomotu nawet przy połowie obciążenia . Natomiast z samą wodą
    idzie jak nowa ( w sumie ma 3,5 roku). Poruszanie ręka bębna także wypada
    korzystnie - cicho ,gładko, bez luzów . Prośba o radę co do przyczyny a może
    schemat od życzliwej duszyczki? Przejrzałem z uwagą forum i na temat tej pralki prawie nic nie ma.To mutacja jakiegoś innego , bardziej znanego modelu? Pozdrawiam forumowiczów.
    Dora4
    Level 14  
    Jest dobrze usadiwiona na podłodze? minimalnie nie chwieje się? Wirowanie wprowadza pralkę w drgania. Sprawdzałeś amortyzatory bębna może one są wybite?
    jaro1965
    Level 2  
    dzięki za szybka odpowiedż. Tak, ustawiona jest o.k. Prawdopodobie amorki -czyli odłączanko i zaglądanko do bebeszków .To dopiero jutro bo czasu brak.
    Pomyślałem że szanowni koledzy naprowadzą mnie na temat i jak już bedę leżał pod pralką to wszystkie ewentualności rozwiąże za jednym razem.A symbol mało znany bo w trzech sklepach nic sprzedawca nie mówił - pytałem telefonicznie o amorki.
    staszekf
    Level 33  
    Proponuje sprawdzić luzy poosiowe bębna w pralce unosząc go od środka do góry jeżeli występują takie to oznacza uszkodzenie łożysk , które są nie słyszalne w trakcie wolnych obrotów. Pozdrawiam.