logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Cruiser SE pro2 + Cruiser Box to dobry sprzęt do Sony Ericsson?

MARKOL 23 Lis 2006 19:17 1832 7
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 3255935
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    ja go amm i mi sie podoba ma duze mozliwosci chodz niewat-pliwie ciezszy w obsludze niz setool czy mt-box
  • REKLAMA
  • #3 3255942
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    jest to dobry sprzet jesli nie jeden z lepszych ale od se toola 3 troche odbiega mozliwosciami. niemniej jednak rozwiazanie bardzo udane i co najwazniejsze pozwalajace bezstresowo ;-) odblokowywac i flashowac se z serii db2010 i po logach db2020. warto miec w swoim serwisie.
  • REKLAMA
  • #4 3255953
    MARKOL
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Dzieki własnie to chciałem przeczytac :D
  • REKLAMA
  • #5 3255972
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Moim zdaniem jedno z paru podstawowych urzadzen do SonyEricssona. Pracuje na przemian nowe - mt-boxem SE, starsze Cruiserem. Generalnie to teraz mozliwosci Setoola i Mt-Boxa SE sie od dawna zrownaly. Mam oba. Tylko ze MT-Box robi wszystkie SE. A setool tylko nowe.

Cruisera trzeba miec. Kiedys mial opinie jak Martech w Siemensach to Cruiser w SE. Jednak to bylo dawno. Choc nie stac mnie zeby go nie miec.

Fajna zabawka. 1-liga SE...
  • #7 3260298
    superbeny666
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    to Panowie i ja przylacze sie do tematu

powiedzcie mi co w kocnu kupic Mt boxa SeToola czy cruisera prosze o krotka i zwiezla odpowiedz:)
  • #8 3260569
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Pare miesiecy w gsm, to wcale nie tak niedawno. Braki MT-Box mial raczej tylko w plikach,np. pamietny jezyk polski dla w300i. Teraz ma wszystkie pliki na bierzaco, nawet wyprzedzal setoola w dostepnosci plikow flash.

Plus MT-Boxa SE to jego prostota obslugi, obsluzy go nawet dziecko z przedszkola, tak prosty i czytelny interfejs. Choc lubie cruisera to tego o nim powiedziec nie moge, sadzac po pytaniach nowych userow. Mt-Box najprostszy i najlepiej sobie radzi. No i obsluga wszystkich SE, jedynie cruiser robi wiecej - ale tylko sam flash prehistorii typu r310i....
    Co kompleksowe urzadzenie to kompleksowe.

Zgodze sie ze Setool byl zawsze troche do przodu - ale to byl stan sprzed paru miesiecy, bo rozwijal tylko pare najnowszych modeli new arm i pare db2020. Teraz sie wyrownalo. Mt-Box SE jest kompleksowym urzadzeniem do SE , obslugujacym wszystkie platformy, - z tad ogolne update raz arm, raz avr, raz new arm, raz db2020. Setoolem zadnej starszej sluchawki nie ruszysz. Dopiero teraz zaczynaja myslec o innych platformach - dolozyli smartfony. Oba urzadzenia warto miec.

Ja ich bym nie porownywal, bo sa rownie dobre.
    Najlepsza oferta jest u kolegi gsm-sklep - na hasło elektroda od 5% do 10% procent znizki zalezy na jaki asortyment, i na co akurat trwa promocja. Porownujac ceny nawet bez promocji - plus wychodzil dla gsm-sklepu - tyle co chodzi o boxy.

Warto miec pare boxow dla tej marki telefonow. Ja sie o tym przekonalem. Nie stac mnie na to zeby nie miec i MT-Boxa SE, i Cruisera. Setool tez swoje zarobil. Jak nie tym to tym, i wszystko gra.

Podsumowanie tematu

✨ Cruiser SE pro2 wraz z Cruiser Box to uznany sprzęt do serwisowania telefonów Sony Ericsson, szczególnie modeli z serii db2010 i db2020. Jest to urządzenie o dużych możliwościach, choć nieco trudniejsze w obsłudze niż Setool czy MT-Box. Cruiser jest polecany jako jedno z podstawowych narzędzi w serwisie SE, szczególnie do starszych modeli, gdzie oferuje funkcje odblokowywania i flashowania. Setool 3 i MT-Box SE to konkurencyjne rozwiązania – Setool jest bardziej zaawansowany w obsłudze najnowszych modeli, natomiast MT-Box cechuje się prostotą i wsparciem dla wszystkich platform SE, w tym starszych i nowszych. MT-Box jest często rekomendowany jako kompleksowe i łatwe w użyciu narzędzie, podczas gdy Cruiser pozostaje wartościowym uzupełnieniem, szczególnie dla starszych telefonów SE. W ostatnich miesiącach MT-Box dogonił Setoola pod względem dostępności plików i wsparcia modeli, oferując prosty interfejs i szeroką kompatybilność. Wybór między tymi urządzeniami zależy od potrzeb serwisu i obsługiwanych modeli telefonów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA