logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KV X 2561K dioda 13x. Obniżenie napięcia. Dlaczego nadal nie ma pionu?

mccygan0111 23 Lis 2006 21:33 900 4
REKLAMA
  • #1 3256574
    mccygan0111
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Zacząłem od prób włączania i wyłączania tv co pozwoliło mi ustalić że brak jest odchylania pionowego. Wymieniłemstalak i spradziłęm zasilanie. Pionu dalejnie ma ale zauwazyłem jeszcze jedno. Napięcia są sporo wyższe na b+ jest okolo 200v na pionie +-22 . Jak obnizyć napięcie na pzewonicy i dlaczego nadal nie ma pionu
  • REKLAMA
  • #2 3258396
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1284
    Troszkę tu namieszałeś tzn: czy jest wysokie ,jesli nie dział pion to czy pojawia ci się pozioma linia? Jeśli nie tych dwóch rzeczy proponuje sprawdzić czy wogóle jest sygnał sterujący z generatora H i V jesli nie to brak tych sygnałow spowoduje ze ani nie zadziała pion a ni poziom. A tak na poczatek czy sprawdziłeś czy są podłaczone cewki odchylania tzn czy nie ma przerw pomiedzy plyta a cewkami? Pozdrawiam!!!!!
  • REKLAMA
  • #3 3258589
    mirko66b
    Poziom 29  
    Ocena: 45
    Masz za wysokie napięcie +B. Na początek wymień elki po pierwotnej przetwornicy i podłącz ją na żarówkę do momentu uzyskania prawidłowych napięć.
  • REKLAMA
  • #4 3258718
    cinek@
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Jeśli dioda miga 13 razy tzn.że zadziałał układ zabezpieczenia V.Zacznij od przetwornicy-tak jak radził kolega wcześniej-bo przy tak zawyżonych napięciach wypalisz pół tv!
  • #5 3264693
    mccygan0111
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Ramach sprostoania telewizor łącza się na sekundę i zaraz przechodzi na czuwanie migająć diodą 13x. Wysokie wchodzi więc h drive jest na pewno. Jeżeli zacznę włączać i wyłączać tv w celu nagrzania kineskopu da się przez moment zauważyć pasek przez środek co świadczy że pion nie działą. właśnie idę wymieniać elki w przetwornicy.
REKLAMA