logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść do menu serwisowego Panasonic TX-32PS12F i ustawić balans bieli?

buma 25 Lis 2006 14:28 3151 10
REKLAMA
  • #1 3261780
    buma
    Poziom 14  
    Ocena: 43
    Witam wszystkich, mam taki problem. Był u mnie gościu z serwisu i zdjął nadmiar zieleni ale niestety w tej chwili mam z kolei nadmiar koloru niebieskiego. Czy może mi ktoś dokładnie opisać jak wejść do menu serwisowego do balansu bieli aby to poprawić typ telewizora to Panasonic TX-32PS12F będę bardzo wdzięczny bo w tej chwili jest tragedia aby toto oglądsać a do serwisu mam 40 km i nie będę targać tych 60 kg może ktoś mi podać jakie powinny być ustawione parametry na poszczególnych kolorach?W wyszukiwarce jakoś tego typu telewizora nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3262047
    buma
    Poziom 14  
    niestety ale jestem kompletnym laikiem w temacie widziałem jak gościu przy mnie zdejmował tą zieleń i tylko po prostu chciałem sróbować to poprawić ale właśnie nie podpatrzyłem dokładnie jak on wchodził w ten tryb serwisowy wiem tylko, że w ostatniej czynności przytrzymał około 3 sek. przycisk, trzeci przycisk na panelu telewizora oznaczony "-/F" i wówczas już pokazały się na obrazie poszczególne kolory do regulacji. Tyle mogę podpowiedzieć a ta wogóle dzięki za odzew
  • REKLAMA
  • #4 3262101
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    a ztylu na obudowie nie ma podanego jakie to chasi
  • #5 3262129
    buma
    Poziom 14  
    na obudowie pisze Chassis: CP-830FP
  • #7 3283976
    buma
    Poziom 14  
    Panowie no niestety próbowałem trzech opisów podanych w postach i niestety jakoś nie mogę wejść w to menu serwisowe może ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły. Wiem, że serwisant robił to napweno na 99 kanale, a czy ważne może jest jaki to ma być program na tym 99 kanale?
  • REKLAMA
  • #9 3284111
    buma
    Poziom 14  
    to w takim razie kicha próbowałem na 1 i niestety nie mogę wejść
  • #10 3284319
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    Wejdż na kanał 99. Ostrość minimum. Na pilocie MUTE i pod klapką program-. musisz to zrobic jednoczesnie okolo 3 sek
  • #11 3284544
    buma
    Poziom 14  
    tak robię i balonówa

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy sposobu wejścia do menu serwisowego telewizora Panasonic TX-32PS12F (Chassis CP-830FP) w celu korekty balansu bieli, zwłaszcza zmniejszenia nadmiaru niebieskiego koloru po wcześniejszej regulacji zieleni przez serwisanta. Użytkownik zauważył, że serwisant uzyskał dostęp do menu serwisowego poprzez przytrzymanie około 3 sekund trzeciego przycisku na panelu oznaczonego "-/F", co wywołało wyświetlenie opcji regulacji kolorów. Próby wejścia do menu serwisowego obejmowały również kombinacje przycisków na pilocie (MUTE oraz program- na kanale 99) oraz ustawienie ostrości na minimum, jednak bez powodzenia. Wskazano, że kanał 99 nie jest istotny dla wejścia do menu. Podano linki do zewnętrznych źródeł z opisami serwisowymi, jednak w języku rosyjskim. Problem pozostaje nierozwiązany, brak jednoznacznej metody wejścia do menu serwisowego i ustawienia parametrów balansu bieli dla tego modelu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA