logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz do Altus 200 do pubu, potańcówki, subwoofery w przyszłości

DjDual 26 Lis 2006 14:50 2027 6
REKLAMA
  • #1 3265349
    DjDual
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Wiem Altus moze nie jest estradówka, ale będzie grał w pubie taka potancowka mala moze od czasu do czasu jakas osiemnastka. No i teraz nie wiem jaki tu wzmacniacz. Koncówka mocy raczej odpada chyba ze kupie taka 2x100 w rms za jakies 100zł to tak... a tak to jakis wzmacniacz dobry co wytrzyma noc ...mam mozliwosc kupic kewooda niestety nie wiem jaki model jest to stary wzmacniacz z radiem... pracował z altusami 300 i halasu narobił. Wyglada jak rupiec, ale kapcia daje.

Szukam czegos dobrego taniego...
    Obecnie w domu Altusy mam podlaczone pod slaby wzmacniacz Dual Cv 1150.

Na przyszłosc chce zrobic "moze" dwa subufery 80w pod altusy 200.
    Moj brat ma altusy 300 + subufery dwa no i trzeba przyznac gra to bardzo ladnie niskie uzupelniaja się z wysokimi... O dziwo wszystko pracuje na extrimum na koncowce mocy 2x100 w rms glosniki nadal w dobrym stanie nie nadpalone, a ni nic jednak obudowy sie rozlatuja...(mowa o altusach)

Się rozpisałem się (kononowicz) ;p co doradzicie??
  • REKLAMA
  • #2 3269406
    Pixelmen
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    A powiedz mi jaki masz na to budżet? Bo jesli wyżej wspomniane 100zł to raczej sobie daruj...
    Mimo wszystko polecam końcówke mocy, np taki ADS ->
    :arrow: http://www.allegro.pl/item145711188_koncowka_mocy_ads_mos_2150.html

moze tez byc jakis starszy elmuz... Altusy taks amo jak zeusy i podobne produkty tonsila lubieja moc i graja na porzadnym piecu.
    Z domowymi wzmacniaczami to róznie, nadały by sie do tego na siłe np mocniejsze pioneery czy cos w tym stylu (ale nie polecam), ale koszt takiego wzmacniacza to juz troche jest... wiec sam rozumiesz...

Poprzegladaj allegro, moze znajdzesz jakac 'okazje' czasem sie zarzaja i warto troche na to poswiecić

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3270075
    DjDual
    Poziom 15  
    droga ta koncowa :p

Dodano po 1 [minuty]:

a czy cos sie stanie jak teraz w domu gram altusami na wzmacniaczu duala csv1150 2x25 w rms
  • REKLAMA
  • #4 3270364
    Pixelmen
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    A co się ma stać?
    Jak będziesz rozsądnie posługiwał sie gałką volume to nic sie nie stanie..
  • #5 3274296
    matelko
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Myślę że nie jest to odpowiedni dział dla pytań o Altusy i Kenwooda. Spróbuj w "Nagłośnienie Domowe"
  • REKLAMA
  • #6 3278879
    DjDual
    Poziom 15  
    ale to ma sluzyc jako mini estradowka :-)
  • #7 3285237
    _eddie_
    Poziom 33  
    Ocena: 107
    Ten ads wcale nnie taki drogi patrzac na to co oferuje (czyt.:prawdziwe 300w, niezniszczalna konstrukcje i pewnosc ze przezyje nie tylko do konca imprezy ale nie jedna pare kolumn :) )

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru odpowiedniego wzmacniacza do kolumn Altus 200, które mają być używane w małym pubie na potańcówkach, z możliwością podłączenia w przyszłości subwooferów 80W. Użytkownik rozważa tani wzmacniacz, który wytrzyma nocne granie, a końcówka mocy 2x100W RMS jest brana pod uwagę tylko przy niskim koszcie. Pojawiła się propozycja użycia końcówki mocy ADS MOS 2150, która oferuje prawdziwe 300W i solidną konstrukcję, co zapewnia niezawodność podczas imprez. Wzmacniacze domowe, takie jak Dual CV 1150 (2x25W RMS), mogą być używane przy rozsądnym poziomie głośności, ale nie są optymalne do estradowego zastosowania. Wspomniano także o starszych wzmacniaczach Elmuz oraz o wzmacniaczu Kenwood z radiem, który był używany z Altus 300, generując duży hałas. Podkreślono, że Altusy i podobne kolumny Tonsila dobrze współpracują z mocniejszymi wzmacniaczami, a subwoofery uzupełniają pasmo niskich tonów, co poprawia jakość dźwięku. Koszt i trwałość sprzętu są ważnymi czynnikami przy wyborze wzmacniacza do zastosowań estradowych i pubowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA