logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw do małych imprez. Czy to dobre zestawienie?

Zamerstary 25 Lip 2007 11:53 1710 14
REKLAMA
  • #1 4112924
    Zamerstary
    Poziom 26  
    Ocena: 62
    Witam.

Mam dwa Altusy 300 chciałbym do nich jakiś nie drogi wzmacniacz abym mógł bez obawy nagłośnić małe imprezki (czasami na dworze) Myślałem nad ADS LX500. Czy to dobre zestawienie ??

P.S ile kosztuje ten wzmacniacz używany?
  • REKLAMA
  • #2 4113009
    Kwaczor

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 43
    Używany kosztuje kilkaset złotych. Ale obawiam się, że dość szybko altusy będą na straty. Nie będą mogły pracować za długo na pełnej mocy, bo nie są do tego przystosowane. To domowe paczki.
    Konto firmowe:
    MEDIVOICE Michał Kaczmarek
    Ogrodowa 14, Leszno, 64-100 | Tel.: 609XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.mvoice.pl
  • REKLAMA
  • #3 4113032
    Zamerstary
    Poziom 26  
    A co proponowałbyś alby w miare pograły (nie na pełnej mocy) ale żeby było głośno
  • #4 4113161
    dj arq
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    Może jakiś stary elmuz 2x200@4R? Da się mu 8R z altusów to pociągnie długie lata. Chyba że chcesz nimi grac w domu to jakiś domowy wzmak, coś ala 2x80W.
  • #5 4113199
    Zamerstary
    Poziom 26  
    OK dzięki
  • #6 4113227
    Kwaczor

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 43
    Nie na pełnej mocy to i może być ADS. Problem w tym jak w miarę imprezy będzie potrzeba głośniej i głośniej a możliwe że i % będą miały w tym udział. Jeżeli planujesz zakup jakiegoś nagłośnienia na przyszłość, to lepszym rozwiązaniem jest końcówka mocy niż domowy wzmacniacz.
    Konto firmowe:
    MEDIVOICE Michał Kaczmarek
    Ogrodowa 14, Leszno, 64-100 | Tel.: 609XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.mvoice.pl
  • #7 4113278
    djdinitro
    Poziom 26  
    o znalazłem takie cos Mcfarlow model 1000 tani ma jakas moc 175wat na kanał 8 ohm i całkiem estradowo wyglada ale jaka w nim trwałosc to juz nawet nie mysle.Ja tez sie zamierzam do złozenia czegos nowego nie zeby mi moje granie nie wystarczało ale jednak pare watow wiecej by mogło przybyc.
  • REKLAMA
  • #8 4113465
    ---DjMbass---
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Mcfarlow i Hollywood to wszystko to samo, jeżeli chcesz prowadzić impreski na swoich paczkach to wystarczy holl 600, ale pamiętaj te wzmacniacze do czego innego się nie nadają tylko na małe systemy (malutkie) i bez możliwości rozbudowy.
    Nigdy nie polecałem tego sprzętu bo to totalna kicha, ale do takich zastosowań powinien starczyć , będziesz miał nawet zapas mocy! :P
    Pozdrawiam!
  • #9 4113477
    djdinitro
    Poziom 26  
    Przecie sie smieje nawet jak bym miał cos kupic to napewno nie to.Ja niewiem chinczycy nas zalewaja tanimi produktami tandetniej jakosci i po co to komu?By potem taki jeden z drugim mowili ze o kupił se wzmacniacz 1600wat a gra....ehhh niemoge czasem!
  • #10 4113548
    ---DjMbass---
    Poziom 19  
    No to kup sobie ADS PLX 4000, bo ciężko zrozumieć na co ty liczysz, 500 kupuj z allegro i popędzaj swoje kolumienki! :P:P:P

chyba razem chcemy pomóc autorowi, więc porównywanie mcFaloła czy jakoś tak do ADS nie przejdzie.
    Ile kasy do wydanie masz na ten wzmacniacz?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #11 4113972
    Ky$sio
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    (@ 4 posty up)Skonczcie ta durną gadanine albo cos polecasz albo sie nie wypowiadaj to nie koncert życzeń do ****

@ temat moim zdaniem bardziej ci podpasuje elmuz jakis ... 2*200 a to z tego powodu ze ads kosztuje kupe kasy... i tylko mocniejsze modele oplaca sie brac... ostatnio na allegro lx 500 poszedl za 700 zl~ 100-200 zl wiecej i masz lx 800 albo 1100...

pzdr.
  • #12 4116325
    ---DjMbass---
    Poziom 19  
    Uważaj dziecko na słownictwo!

Już polecilem kup sobie ADS 500 jeżeli masz siano.
    I zajmij się trochę swoim tematem.
  • #13 4116757
    Ky$sio
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    ---DjMbass--- napisał:
    Uważaj dziecko na słownictwo!

taki maly off top >> nie wiem co jest gorsze byc dzieckiem i miec racje czy miec 35 lat na karku i udawac niewiadomo kogo... Nie mam duzego doswiadczenia moja gra to narazie hobby(zbieram sprzet ) ale jak widze takie bezsensowne posty... to wydaje sie ze nawet laik moze niektórym dogadac i przykro mi ale musze to napisac - forum schodzi na psy ludziki nabijaja posty na zasadzie " o polece dapa ! moze trafie i mnie pochwalą !!! "

@ modder - mysle ze mozna zrobic jakis temat (ogłoszenie) odnosnie koncówek mocy jakie sa najlepsze w danym przedziale cenowym/mocowym - jezeli kazdy podejdzie w miare powaznie to moze wyjdzie z tego cos innego niz zakalec :D

pzdr.
  • #14 4116802
    ---DjMbass---
    Poziom 19  
    Jeszcze raz przypomnę, od moderowania i uciszania innych użytkowników są moderatorzy!
    Przez takie posty jak wyżej to właśnie forum schodzi na psy, odechciewa się tego czytać.
    Jeżeli masz cos do powiedzenia to napisz na drugi raz coś na temat i poleć jakiś sprzęt, a nie udajesz znawcę......jeżeli nie wiesz o co chodzi.
    Nawet autor jest znudzony takimi wypowiedziami i dał sobie spokój z tematem.
    Temat jest prosty więc proszę pisać na temat, a nie pouczać innych i świtrować, bo to właśnie Ty nabijasz posty stwierdzeniami.

Ky$sio napisał:
    Skonczcie ta durną gadanine albo cos polecasz albo sie nie wypowiadaj to nie koncert życzeń do.

Ja już wcześniej napisałem jeżeli ma kasę to ADS 500, i nic innego z dobrych wzmacniaczy, jeżeli chce to niech zakupi sobie Hollywooda :P:P:P
    na przyszłość trochę szacunku dla innych użytkowników.
    Temat i tak nadaje się do kosza więc nie mamy się co wysilać!

Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy doboru wzmacniacza do kolumn Altus 300 na potrzeby małych imprez, także plenerowych. Propozycja ADS LX500 jest oceniana jako możliwa do zastosowania przy umiarkowanej mocy, jednak Altusy nie są przystosowane do długotrwałej pracy na pełnej mocy, co może prowadzić do ich uszkodzenia. Alternatywnie sugerowane są wzmacniacze typu Elmuz 2x200W przy 4Ω, które lepiej sprawdzą się przy obciążeniu 8Ω Altusów i zapewnią dłuższą żywotność. Wzmacniacze ADS są polecane, zwłaszcza mocniejsze modele (np. LX800, LX1100), choć ich cena jest wyższa. Wzmacniacze McFarlow i Hollywood są krytykowane za niską jakość i ograniczone możliwości, ale mogą wystarczyć do bardzo małych systemów. Zaleca się raczej zakup końcówki mocy niż wzmacniacza domowego do nagłośnienia imprez. Ceny używanych ADS LX500 oscylują wokół 700 zł. Dyskusja zawiera również uwagi dotyczące jakości tanich wzmacniaczy i atmosfery na forum, jednak główny nacisk kładziony jest na dobór wzmacniacza adekwatnego do kolumn i zastosowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA