Sprawę poruszałem już wcześniej niestety temat ucichł a doszły nowe spostrzeżenia.
Mam zmieniarkę A05/777 i wraz z nią kłopoty:
Powiedzmy, że do magazynka wkładam 10 oryginalnych tłoczonych płyt CD, każda płyta jest wykrywana przez zmieniarkę, problem występuje przy odtwarzaniu:
CD1: ciągły szum jak z nienastrojonego radia (licznik czasu leci)
CD2: to samo
CD3: mniejszy szum słychać cicho muzykę.
CD4: muzyka z zakłóceniami - trzaski, szumy - nie da się słuchać
CD5-CD10: tutaj problemy zależą już od nośnika, tłoczone płyty w 90% odtwarzane są poprawnie, nagrywane - w zależności od marki.
Gdzie leży problem? Domyślam się że ma to związek z położeniem mechanizmu czytającego płytki im jest wyżej tym mniej zakłóceń...
Zmieniarka ustawiona pionowo (na "plecach") prawidłowo ustawiona regulacja położenia.
Mam zmieniarkę A05/777 i wraz z nią kłopoty:
Powiedzmy, że do magazynka wkładam 10 oryginalnych tłoczonych płyt CD, każda płyta jest wykrywana przez zmieniarkę, problem występuje przy odtwarzaniu:
CD1: ciągły szum jak z nienastrojonego radia (licznik czasu leci)
CD2: to samo
CD3: mniejszy szum słychać cicho muzykę.
CD4: muzyka z zakłóceniami - trzaski, szumy - nie da się słuchać
CD5-CD10: tutaj problemy zależą już od nośnika, tłoczone płyty w 90% odtwarzane są poprawnie, nagrywane - w zależności od marki.
Gdzie leży problem? Domyślam się że ma to związek z położeniem mechanizmu czytającego płytki im jest wyżej tym mniej zakłóceń...
Zmieniarka ustawiona pionowo (na "plecach") prawidłowo ustawiona regulacja położenia.