witam jestem nowy na forum interesuje mnie jak ściągnć kody z k700i CID36 (jakim programem?)tak żęby można było założyć simlocka z powrotem (gwarancja telefonu)
próbowałem semctool v3.3 ale wyszło mi coś takiego
OTP CID ; 36
PFONE FLASH CID 36
PFONE KEY AL-DB2010-36 RED
IMEY XXXXXXXXXXXX
FLASH ID 200D
switch phone ON
a lok nie ruszony chciałbym wiedzieć jaki jest kod NCK żeby nożna go było założyć jak by się popsuł znów dżojstik w telefonie (gwarancja)
Jak chcesz zczytac kody to w w momencie jak ci sie pokazuje switch phone ON musisz wcisnac krotko wlacznik telefonu. Osobiscie odradzam robic ci locka z k700i CID_36 semctolem kraczonym bo na 90% skonczy sie to po zczytaniu kodow wizyta w serwisie.
Czy setool2 da rade ściągnąć kody bez uwalenia telefonu?.Czy dobrze rozumuje tz.jak zaznaczę typ tel .i cid (oczywiście transfer i port com)w odpowiedniej w zakładce i wcisne UNLOCK/REPAIR to wszystko pujdzie OK? albo proszę jakieś obiaśnienie jak tym się posługiwać
✨ Dyskusja dotyczy sposobu odczytania kodów SIMLOCK z telefonu Sony Ericsson K700i z CID36 oraz możliwości ponownego założenia simlocka w celu zachowania gwarancji. Użytkownik próbował użyć programu SemcTool v3.3, który odczytał dane takie jak OTP CID, PHONE FLASH CID, PHONE KEY oraz IMEI, jednak kod NCK do ponownego założenia simlocka nie był jasny. Zalecane jest, aby podczas komunikacji z telefonem w momencie pojawienia się komunikatu "switch phone ON" krótko wcisnąć włącznik telefonu. Ostrzega się przed używaniem crackowanych wersji SemcTool, gdyż mogą one uszkodzić telefon i wymagać serwisu. Inni użytkownicy potwierdzają, że SemcTool (nawet crackowany) często nie powoduje uszkodzeń, ale zalecają ostrożność. Pojawiła się także sugestia użycia programu Setool2, który umożliwia odczyt i naprawę kodów po poprawnym ustawieniu typu telefonu, CID, transferu i portu COM, jednak wymaga to dokładnej znajomości obsługi programu. Wskazano również na możliwość skorzystania z usług serwisu lub komisów, jeśli samodzielne odczytanie i założenie simlocka jest problematyczne. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.