logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K700i CID36 – jak odczytać kody SIMLOCK i jakim programem to zrobić?

ted100 27 Lis 2006 12:44 1656 7
REKLAMA
  • #1 3268370
    ted100
    Poziom 11  
    witam jestem nowy na forum interesuje mnie jak ściągnć kody z k700i CID36 (jakim programem?)tak żęby można było założyć simlocka z powrotem (gwarancja telefonu)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3270201
    ted100
    Poziom 11  
    próbowałem semctool v3.3 ale wyszło mi coś takiego
    OTP CID ; 36
    PFONE FLASH CID 36
    PFONE KEY AL-DB2010-36 RED
    IMEY XXXXXXXXXXXX
    FLASH ID 200D
    switch phone ON
    a lok nie ruszony chciałbym wiedzieć jaki jest kod NCK żeby nożna go było założyć jak by się popsuł znów dżojstik w telefonie (gwarancja)
  • Pomocny post
    #4 3270905
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3271500
    ted100
    Poziom 11  
    To jakim programem było by naj bespiecznie proszę o rade i sposób jak to zrobić czy lepiej udać się do jakiegoś komisu żeby to zrobili
  • REKLAMA
  • #6 3271526
    sashxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    ja juz mase robilem k 700 semctool(crackowany) i jeszcze zadnego mi sie nie udalo uwalic
  • REKLAMA
  • #7 3271695
    ted100
    Poziom 11  
    Czy setool2 da rade ściągnąć kody bez uwalenia telefonu?.Czy dobrze rozumuje tz.jak zaznaczę typ tel .i cid (oczywiście transfer i port com)w odpowiedniej w zakładce i wcisne UNLOCK/REPAIR to wszystko pujdzie OK? albo proszę jakieś obiaśnienie jak tym się posługiwać
  • #8 3274839
    ted100
    Poziom 11  
    zdiołem locka semctool v3.3 sczytał wszystkie kody narazie telefon działa

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu odczytania kodów SIMLOCK z telefonu Sony Ericsson K700i z CID36 oraz możliwości ponownego założenia simlocka w celu zachowania gwarancji. Użytkownik próbował użyć programu SemcTool v3.3, który odczytał dane takie jak OTP CID, PHONE FLASH CID, PHONE KEY oraz IMEI, jednak kod NCK do ponownego założenia simlocka nie był jasny. Zalecane jest, aby podczas komunikacji z telefonem w momencie pojawienia się komunikatu "switch phone ON" krótko wcisnąć włącznik telefonu. Ostrzega się przed używaniem crackowanych wersji SemcTool, gdyż mogą one uszkodzić telefon i wymagać serwisu. Inni użytkownicy potwierdzają, że SemcTool (nawet crackowany) często nie powoduje uszkodzeń, ale zalecają ostrożność. Pojawiła się także sugestia użycia programu Setool2, który umożliwia odczyt i naprawę kodów po poprawnym ustawieniu typu telefonu, CID, transferu i portu COM, jednak wymaga to dokładnej znajomości obsługi programu. Wskazano również na możliwość skorzystania z usług serwisu lub komisów, jeśli samodzielne odczytanie i założenie simlocka jest problematyczne.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA