logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.
REKLAMA
  • #1 3269866
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Witam.

Spalił mi się transformator w oscyloskopie.
    Mam pytanie czy nawija ktoś trafa z rdzeniem typu EI w Krakowie?
    Nie da się tego zrobić ręcznie. Nie znam napięć wyjsciowych bo bym dorobił toroida, może ktoś wie gdzie mógłbym go naprawić?

Pozdrawiam.
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 3269891
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3271253
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6165
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Zasilanie układów elektronicznych
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #10 3300000
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Jeśli chodzi o firmę przewijającą transformatory w Krakowie to polecam tą wspomnianą przez 'Alex2' przy ulicy Zamoyskiego 48.
    Byłem u nich i powiedzieli że zrobią bez problemu.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z uszkodzonym transformatorem w oscyloskopie z rdzeniem typu EI i poszukiwał w Krakowie firmy zajmującej się przewijaniem takich transformatorów. Wskazano firmę El-Mech przy ulicy Zamoyskiego 48, która oferuje usługi uzwojeń transformatorów i potwierdzono, że wykonają naprawę bez problemu. Użytkownik udostępnił zdjęcie oscyloskopu, jednak model nie został rozpoznany przez innych uczestników dyskusji. Zaproponowano również możliwość wykonania nowego transformatora z izolacją z folii tereftalowej i przeprowadzeniem prób napięciowych, choć nie w Krakowie, a w innym mieście. Podsumowując, w Krakowie dostępna jest profesjonalna usługa przewijania transformatorów EI, a w przypadku braku danych technicznych można skorzystać z fachowej pomocy zakładów specjalizujących się w uzwojeniach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA