logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Zlecę] Gdzie przewinąć trafo?

audio-vintage 01 Paź 2014 13:53 1434 6
REKLAMA
  • #1 14006105
    audio-vintage
    Poziom 10  
    Witam

Gdzie mogę zlecić przewinięcie transformatora? Najchętniej we Wrocławiu, ale nie koniecznie.

Pozdrawiam
    Renia
  • REKLAMA
  • #2 14006701
    kicajbas
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Witam
    Adresu nie znam (chociaż na pewno nie przewijają "wysyłkowo"), ale w Krośnie są dwie firmy które zajmują się naprawą elektronarzędzi i obydwie też przewijają transformatory; nawiasem mówiąc cena przewinięcia przekracza cenę gotowca.
    Może w Twojej okolicy są też tego typu zakłady usługowe.

Pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 14006713
    bestler
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 894
    Transformator sieciowy przezwoisz wszędzie tam, gdzie i silnik elektryczny:
    https://www.google.com/search?q=przezwajanie+silnik%C3%B3w+wroc%C5%82aw&gws_rd=ssl
  • REKLAMA
  • #4 14008169
    audio-vintage
    Poziom 10  
    To wiem, ale chodzi mi o sprawdzone, znające się na rzeczy firmy. Byliśmy w kilku różnych i wrażenia są słabe.
    Chodzi o trafa od starych i drogich wzmacniaczy, amplitunerów, itp.
  • #5 14008195
    azibik
    Poziom 32  
    Ocena: 324
    Jeżeli są zasilające,to każdy przewinie,jeżeli wyjściowe to musi się znać.
    W dalekiej przeszłości uczono mnie na materiałoznawstwie,że transformator po przewinięciu już nie ma takich samych parametrów.Ale to było dawno,wszyscy przewijają .
  • REKLAMA
  • #6 14011485
    justa20
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Na stronie Triody można się zwrócić do kolegi Kaki.Na pewno pomoże w tym temacie.
  • #7 14011612
    audio-vintage
    Poziom 10  
    Dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat zlecenia przewinięcia transformatora, z preferencją dla Wrocławia. Użytkownicy sugerują, aby poszukać lokalnych firm zajmujących się naprawą elektronarzędzi, które również oferują przewijanie transformatorów. Wskazano, że przewijanie transformatorów zasilających jest powszechne, natomiast wyjściowe wymagają specjalistycznej wiedzy. Użytkownik poszukuje sprawdzonych firm, ponieważ miał negatywne doświadczenia z dotychczasowymi usługodawcami, szczególnie w kontekście transformatorów od starych wzmacniaczy i amplitunerów. Polecono kontakt z osobą związaną z firmą Triody, która może pomóc w tej kwestii.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA