logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki do 500 zł. Tonsil twingo. Cały zestaw.

rakoczy42 28 Lis 2006 11:28 3140 7
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 3271957
    wiezlak
    Poziom 35  
    Ocena: 37
    Uważam, że w cenie 330zł nie znajdziesz nic bardziej godnego uwagi, niż ten zestaw Twingo - biorąc jeszcze pod uwagę, że to NOWY zestaw 5 kolumn. Do 500zł też ciężko cokolwiek lepszego znaleźć, chyba że jakiś zestaw aktywny 5.1 Creative bądź Logitech... ale to już inne podejście do dźwięku (satelitki grają od ok. 200Hz - całym dołem zajmuje się subwoofer).
  • REKLAMA
  • #3 3272106
    przemo-lukas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 144
    po pierwsze chodzi o zestaw głośnikowy a nie głośniki :D
    Niezła zmyłka.
    Zestaw ten jest jak najbardziej w dobrej cenie, i jeśli potrzbujesz kupić "jakiś" do 500zł to zostanie Ci sporo kasy.
    Co mogę doradzić. Pierw posłuchaj czy ci odpowiada. Bo jeśli zakupisz i nie będzie spełniał twoich oczekiwań, to za resztę kasy kup gożały i zaproś kumpli. Może jak popiją (darmowej gołdy) to im się spodoba i poprawią ci, ich opinią, humor.
    :D
  • REKLAMA
  • #4 3272180
    rakoczy42
    Poziom 18  
    Ocena: 36
    nie kumam z tym "NIEZŁA ZMYŁKA"
  • #5 3272730
    przemo-lukas
    spójż na temat: "glosniki do 500 zł" a chodzi o zestawy głosnikowe - kolumny głośnikowe.
    :D
  • REKLAMA
  • #6 3277324
    Caleb_
    Poziom 33  
    Ocena: 45
    czy aby na pewno najtanszy zestaw sprosta wymaganiom? za tyle pieniedzy to co jest w srodku jest na pewno maksymalnym cieciem budzetowym - zwrotki zapewne jeden kondensator na marnej kopulce, cienka plyta, ktora zapewne rezonuje, itd... moze lepiej skladac kino, ale po kolei i zbierac kolejno kazdy komponent (np na poczatek fronty)?
  • #7 3277377
    Gilotyn@
    Poziom 30  
    Ocena: 15
    za niecałe 600zł masz http://allegro.pl/item143963082_prism_x_5_wisnia_zalecane_do_yamahy_kredyt.html wydaje mi się że o wiele lepiej się on spisze. Miałem okazje tego słuchać i powiem że dość ładnie to grało ( Jak na taką cenę) Z tego co wiem ten zestaw ma dość przychylne opinie użytkowników na różnych forach.

pozdrawiam Gilotyn@
  • #8 3279998
    przemo-lukas
    Ostatnio sporo czytałem o zestawach TAGA, młodsza siostra KODY, nawet są tam jakieś zwroty :D. Jednak czytałem o nich w pismach branżowych i mógł być to tekst "sponsorowany"

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zakupu zestawu głośnikowego do 500 zł, ze szczególnym uwzględnieniem zestawu Tonsil Twingo oferowanego za około 330 zł. Uczestnicy wskazują, że w tej cenie trudno znaleźć lepszy nowy zestaw 5-kolumnowy, choć alternatywą mogą być aktywne zestawy 5.1 marek Creative lub Logitech, które jednak mają inną charakterystykę dźwięku (satelitki grają od około 200 Hz, a niskie tony obsługuje subwoofer). Podkreślono, że zakup zestawu powinien być poprzedzony odsłuchem, aby ocenić zgodność z oczekiwaniami. Zwrócono uwagę na możliwe kompromisy jakościowe w tanich zestawach, takie jak proste zwrotnice, cienkie płyty rezonujące i ogólne cięcia budżetowe. Jako alternatywę zaproponowano zestaw Prism X-5 za około 600 zł, który według opinii użytkowników i doświadczeń z odsłuchu oferuje lepszą jakość dźwięku. Wspomniano także o zestawach TAGA, które są młodszą siostrą marki Koda i mają pozytywne recenzje w branżowych publikacjach, choć niektóre informacje mogą pochodzić z materiałów sponsorowanych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA