logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3r - Dlaczego simlock wymaga Testpoint? Trudności w oprogramowaniu

kruqo 28 Lis 2006 13:24 1056 5
REKLAMA
  • #1 3271990
    kruqo
    Poziom 10  
    Witam,
    może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego niektóre wersje tu np. Motorole V3r. trzeba robić po TP simlock, wiem że że to jest inny Firmawre niż w zwykłej V3 ale dlaczego producenci boxów w tym programiści nie mogą napisać softu by szło to zrobić bez TP. W czym leży truudność ? pytanie z czystej ciekawości...
  • REKLAMA
  • #2 3272040
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 49
    A kto ci powiedział,że nie napisali?.A kto powiedział,że ma to być za darmochę?
  • REKLAMA
  • #3 3272104
    kruqo
    Poziom 10  
    Mam na myśli soft do unlocka, nikt mi nie powiedział, widze że SmartClip i Victor robią V3r po TP to można wywnioskować że nie napisali, bo gdyby był takowy to byłby w powszczechnym użyciu (nie mówie tu o jakimś oryginalnym boxie Motoroli bo pewnie jest takowy i robi bez TP ) że ma być cokolwiek za darmoche nic nie wspominałem...
    Dalej nie wiem dlaczego tak jest...
  • REKLAMA
  • #4 3272555
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Osobiscie prowadzac serwis nie chce zeby to bylo bez TP.
    Dopoki jest z TP, mozna jeszcze cos na tym zarobic.
    Victor i SmartClip nic nie aktualizujcie.
  • REKLAMA
  • #5 3272780
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    Tp zależy raczej od bootloadera w motoroli, bootcore w siemensach.
  • #6 3272880
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Tak i mozna to bardzo latwo ominac wystarczy ze pewne pliki wyplyna z motoroli , madry programista wyciagnie co trzeba. I aktualizacje beda gotowe. Smart-Clip podobno nad tym pracuje jezeli chodzi o motorole.
    Wszystko zalezy od przeciekow softu z motoroli.

W sumie duzo ulatwi prace, bedzie wygodniej robic bez TP. Rynek i tak bardziej popsuc niz jest popsuty sie nie da. W sumie fajnie by bylo. Zakupilbym taki nowy kluczyk Smart-Clipa na USB - jak bedzie bo na razie jest owiane wszystko tajemnica.

Pozdrawiam.
REKLAMA