logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykonać testpoint w Motoroli V3r za pomocą USB Smart?

BenA3 19 Cze 2006 21:31 2206 10
REKLAMA
  • #1 2744369
    BenA3
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witam! jak zrobic tego testpointa bo juz kombinuje i mi nie wychodzi. Mam usb smart jakiego programu uzyc bo nie mam smartmoto i nie wiem jak zrobic ta motke. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2745661
    delta.olkusz
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Czesc, musisz miec koniecznie Smart Moto poniewaz w tym programie jest opcja usuniecia simlocka przez testpoita. Ewentualnie cos innego do motoroli, ale chyba zaden darmowy tego nie zrobi. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2745748
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    jak masz usb smarta z aktywacja moto to na supporcie masz folder test point i tam masz napisane jak zrobic test point i co nacisnac, dziala w 100% sam kilkanascie juz tak zrobilem
    pozdro
  • REKLAMA
  • #4 2747592
    BenA3
    Poziom 16  
    Tak mam support tylko on od kilku dni nie dziala. A Ludzie przychodza i ich odsylam:(

Dodano po 14 [minuty]:

A gdy probuje robic testpointa smart moto 1.0b lite. to wywala napis ze :
    pst_string:(unknown ut):Device S Blank Neptune LTE2 is not supported.
    pst_string:***Error*** Unable to connect to the Subscriber Unit. Unable to get string descriptors.

Support juz dziala ale tam sa tylko obrazki takie ktore mam z objasnieniem na smartmoto.
    Pomoze ktos?
  • #5 2750963
    BenA3
    Poziom 16  
    Czy ktos pomoze mi z tym.Bo kazdy odsyla mnie do obrazka testpointa i instrukcja na smart moto. A ja mam usb smart i nie moge zrobic testpointa.
  • #6 2751210
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    a o co chodzi? nie masz smartclipa to nie mozesz robic przez smartmoto:)
    otworz p2k easy tool,wybierz w nim V3r, zaznacz unlock, zrob testpoint tak jak na foto, podlacz baterie i kliknij "Do selected jobs" i dalej w/g komunikatow na ekranie...
  • #7 2751239
    BenA3
    Poziom 16  
    Nie idzie stoi w miejscu.I nic.
  • #8 2751289
    djn
    Poziom 25  
    pokombinuj, musi isc skoro zulea te testpointy u siebie umiescil:)
    ja usb smarta uzywalem jak do tej pory tylko do flashowania, unlocki robie smartclipem...poszukaj na forum u zulei lub na matraxie, tam cos powinno byc na ten temat...
    na gsmhosting tez cos pisza:
    http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=300716
  • REKLAMA
  • #9 2754301
    BenA3
    Poziom 16  
    Ok. Poszlo. Zsciagnelem najnawsza wersje p2k tools.

Pozdrawiam
  • #10 2754932
    djn
    Poziom 25  
    ok, to napisz mala instrukcje co po kolei robic, przyda sie nastepnym chetnym:)
  • #11 2757627
    BenA3
    Poziom 16  
    Witam! Oto mala instrukcja dla pokolen:)
    Uruchamiamy program P2K Easy tool v41
    -Podlaczamy testpointa
    -wlaczamy tel i czekamy az sie pojawi "wloz sim"
    -podlaczamy kabel serwisowy
    -czekamy 3-5sek
    -zaznaczamy motke v3r
    -wciskamy unlock
    -po moze 3 sekundach pojawi sie komunikat aby odlaczyc tespointa. tak robimy i wciskamy ok
    -po kilku sekundach telefon UNLOCK:)

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wykonania testpointa w telefonie Motorola V3r przy użyciu urządzenia USB Smart. Aby usunąć simlocka przez testpoint, konieczne jest użycie programu Smart Moto, który posiada odpowiednią funkcję, jednak użytkownik nie posiada tego oprogramowania i napotyka problemy z połączeniem urządzenia (błąd "Device S Blank Neptune LTE2 is not supported"). Alternatywnie zalecane jest użycie programu P2K Easy Tool, który umożliwia wykonanie testpointa i odblokowanie telefonu. Procedura obejmuje podłączenie testpointa, włączenie telefonu, pojawienie się komunikatu "włóż SIM", podłączenie kabla serwisowego, wybranie modelu V3r w programie, zaznaczenie opcji unlock i wykonanie operacji zgodnie z komunikatami. Po kilku sekundach pojawia się informacja o konieczności odłączenia testpointa, a następnie telefon zostaje odblokowany. Użytkownicy sugerują również korzystanie ze SmartClip do odblokowywania, a USB Smart do flashowania. Wskazano także fora GSMHosting i MatraX jako źródła dodatkowych instrukcji i plików testpoint.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA