logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki odtwarzacz DVD do 150 zł? Opinie o KORR 2258, obsługa DivX, polskie znaki

tomson123 29 Lis 2006 13:46 2262 14
REKLAMA
  • #1 3275524
    tomson123
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam,
    Musze kupić odtwarzacz DVD za max 150 PLN.

Kryteria jekie musi spełniac powyzsze DVD:
    - musi być nowe (będzie to prezent)
    - musi szybko reagować na sterowanie z pilota tzn. po przyciśnieciu przycisku np zmiany piosenki, nie moze być zwłoki (kilku sekundowa cisza przy takiej zmianie jest bardzo irytująca)
    - musi odwarzać wszystkie filmy DVD, DIVX z polskimi znakami, JPEG, MP3

Co możeci mi zaproponować?

Zastanawiałem sie nad DVD KORR 2258 :
    http://allegro.pl/item146123939_nowy_odtwarzacz_dvd_korr_2258_divx_txt_gmc_qpel.html

Co o nim sadzicie?
    ps. wiem że za takie pieniadze nic poządnego sie nie kupi ale mi wystarczy że to DVD bedzie działać i bedzie spełniało wyzej wymienione założenia.
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem i poprawiłem temat postu!
    Proszę nie stosować ozdobników !

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3289031
    tomson123
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    CO sądzicie o tym KORRE ???
  • #4 3290650
    lukkil
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    ja bym bral Mante..gdzies w jakims oszolomie widzialem chyba za 130zl..model Emperor chyba..moim zdaniem naprawde warto.. moim zdaniem jest solidniejszy od Korr'a ..pieknie czyta polskie napisy, porysowane plytki..polecam

pozdro
  • #5 3290699
    komornik
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Osobiście polecałbym Mantę Prince2. Mam od około roku, i nie sprawia żadnych problemów... Widziałem gdzieś w markecie za 149 zeta zdaje się. Jedynym problemem jest klapka w pilocie zamykająca pojemnik z bateriami. Trochę licha i nie bardzo chce się zamykać...
  • #6 3290744
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 3291277
    Mate k
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    polecam bardziej tego korra!!
  • REKLAMA
  • #9 3303618
    lukkil
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    kolego Mate k,
    ten Korr nie odrasta nawet do pięt Mancie..
    bije go pod wieloma wzgledami..
    to ze Tobie akurat sie tam cos z manty popsulo to dla mnie marny argument..

pozdro
  • #10 3602571
    hamandoss
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    trak i manta to to samo tylko pod inna obudowa. osobiscie polecam trak 711 . male, divix , dobre napisy,
  • #12 3604397
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Wszystkich DivX żaden nie odtworzy. Chyba, że Media Center. Ale to inny budżet.
  • #13 3606588
    hos7433
    Poziom 22  
    Ocena: 83
    borus9992 napisał:
    Witam!
    Nie kupuj manty bo to szajs. Polecałbym bardzaiej korra,wiwe, bellwoda.
    Możesz równize popatrzec za easy touch:
    http://allegro.pl/item165817265_odtwarzacz_dvd_z_divx_et_601_napisy_i_menu_pl_5_1.html

Witam.
    Jeśli chodzi o zakup produktów Bellwooda to miałem do czynienia z dwoma egzemplarzami Korr 2218, z których pierwszy zakupiony zwyczajnie w sklepie nie wykazywał żadnych oznak nowości (wymiętoszone pudełko, odciski łap poodbijane na obodowie, dokumentacja taka jakby pochodziła z publicznej czytelni). Najciekawsze jest jednak to, że tego "króla divixa" nie udało się w ogóle uruchomić. Po miesięcznej naprawie przysłano z serwisu inny egzemplarz tego wynalazku (pierwszego nie udało się naprawić). Z drugim było identycznie jak z pierwszym też nie wykazywał oznak nowości i również nie udało się go uruchomić. Doszedłem do wniosku, że Korr handluje sprzętem używanym, często uszkodzonym, albo zużytym. Tobie kolego Tomson123 zależy na sprzęcie nowym. Jeśli do zakupu towaru potrzebna Ci recenzja, to wystrzegaj się tych sponsorowanych (łatwo to odczytać z treści takiej opinii), albo raklamy konkretnego wyrobu jak to ma miejsce w cytowanym przeze mnie przypadku, gdzie podaje się link, a najczęsciej jest to Allegro.
    Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru.
  • #14 3606648
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    W przypadku sprzętu tej klasy to zawsze będzie loteria. Cóż, albo jakość albo cena. Wszystkiego nie da się mieć.
  • #15 3607544
    Mate k
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    zgadzam się z Tobą ( Pablo1964) :) Ale znam ten problem z kaską zawsze mam dylemat :) ale proszę Cie nie kupuj manty!! :D Chociaż jak chcesz tracić kaske to trać pochodzi miesiąc i spłonie :D

POZDR!! Mateusz...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukując nowego odtwarzacza DVD do 150 zł, użytkownicy dyskutowali o kilku modelach spełniających wymagania: szybka reakcja na pilota, obsługa DVD, DivX z polskimi znakami, JPEG i MP3. Model KORR 2258 budzi mieszane opinie – niektórzy polecają go ze względu na funkcjonalność i obsługę polskich napisów, inni krytykują jakość wykonania i podejrzewają sprzedaż używanego sprzętu. Alternatywą są odtwarzacze marki Manta, zwłaszcza modele Emperor i Prince2, które chwalono za solidność i dobrą obsługę polskich znaków, choć pojawiły się uwagi o drobnych wadach konstrukcyjnych (np. klapka pilota). Model TRAK VXP-711 VM jest często wymieniany jako odpowiednik Manty pod inną obudową, z dobrą obsługą DivX i polskich napisów. Pojawiły się także sugestie dotyczące innych marek, takich jak Wiwe, Bellwood oraz Easy Touch ET-601, jednak z zastrzeżeniem, że w tej cenie jakość i niezawodność mogą być ograniczone. Wskazano, że odtwarzacze w tym segmencie cenowym to często kompromis między ceną a jakością, a pełna obsługa DivX z polskimi znakami nie zawsze jest gwarantowana.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA