Adres IP to sprawdzisz np. tu http://www.ripe.net/perl/whois/ tylko co zrobisz jeżeli pokaże ci serwer proxy z Hong Kongu ? albo z Wenezueli no chyba że jestes w LAN i ktoś z sieci skanował np. otwarte porty ADMIN lub ktoś inny to po wew. IP dojdziesz kto to.
Adres to jakaś chyba fundacja i tylko strona int. ale w skanowanie portów to raczej nie wierze bo przez pół roku mam neta z tego zródła i nigdy do tej pory tego nie było może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł tylko błagam nie z policją i adminami bo to nie dla mnie.Acha pytanie czy jak podam IP to mode mnie zablokuje bo może ktoś potrafi się dokopać do orginalnego adresu????
Mam neozdradę i różnych ataków skanowań portów itp. itd. mam bardzo dużo tak średnio, co kilka sekund szczególnie, gdy korzystam z p2p nawet wyłączyłem raportowanie i przez rok i miałem z tym żadnych problemów
✨ Kaspersky zgłosił atak zewnętrzny na komputer, podając adres IP źródła. Pojawiły się pytania o możliwość namierzenia osoby za pomocą tego IP. Wskazano, że sam numer IP nie wystarczy do identyfikacji użytkownika, gdyż może on pochodzić z serwera proxy lub być częścią skanowania portów, które antywirus może błędnie interpretować jako atak. Sugerowano użycie narzędzi typu ZoneAlarm do monitorowania IP oraz sprawdzenie informacji o adresie IP na stronach takich jak RIPE Whois. Wskazano, że w przypadku podejrzenia poważnego ataku należy zgłosić sprawę operatorowi internetu lub policji, choć skuteczność takich działań jest niepewna. Podkreślono, że skanowania portów są powszechne i nie zawsze oznaczają faktyczny atak. Użytkownik wyraził obawy dotyczące ujawnienia IP i ewentualnego ryzyka zablokowania lub odwetu. W dyskusji pojawiła się również wzmianka o wtyczce do komunikatora Power GG, która miała umożliwiać lokalizację osób na podstawie IP, jednak brak jest szczegółów na ten temat. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.