logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programy do edycji i wgrywania BIOSów kart WiFi PCI - jakie polecacie?

konmaj 30 Lis 2006 22:59 1767 5
REKLAMA
  • #1 3281244
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Witam! Ponieważ ostatnio trafiła w moje ręcę uszkodzona karta WiFi (PCI) i postanowiłem na niej poeksperymentować, to mam pytanie do ekspertów od sprzętu WiFi: czy istnieją jakieś programy służące do ściągania, edycji i wgrywania BIOSów do takich kart? Chodzi mi o coś takiego jak np. X-BIOS Editor do kart graficznych. Z góry dziękuję za informacje.
  • REKLAMA
  • #2 3292175
    Tomgrim
    Poziom 12  
    NIE MA!!!!
    Karta WIFI nie posiada pamięci EPROM takiej jak grafika pozwalającej na wgranie biosu.
  • REKLAMA
  • #3 3292652
    konmaj
    Spec od drukarek
    No nie wiem - nie byłbym taki pewny. Gdzieś słyszałem o wgrywaniu firmware do niektórych kart firmy Planet: można było np. zwiększyć maksymalny transfer danych z 11 Mbps do 22 Mbps. Ta moja karta to Linksys WMP54G.
  • REKLAMA
  • #4 3292692
    maniacs
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    a z kartami nie była to czasami kompresja softowa :) - realizowana na poziomie sterów i utylity karty??

od 22, 44 mega flaszowało się tylko apki i routery z Ap (pomysł poszedł od USrobotics, a planet to ładnie skopiował, w stand. B działało to na acx100)
  • REKLAMA
  • #5 3292697
    NEMO131313
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Ehh kolego @Tomgrim nie chce mi się wyciągać aparatu ale KAŻDE bardziej skomplikowane urzadzenie elektroniczne a już na pewno KARTY wifi maja progam który nimi steruje , nie mówie już o takich rzeczach jak ID producenta itp itd. wiec w kartach NIE MA EEPROMÓW ale są FLASHE gdzie jest firmware np. w kartach na prismie są nawet dwa czy trzy poziomy czegoś takiego co można nazwac ''BIOSEM'' wiec możemy się umówić że KARTY WIFI MAJĄ BIOSY :D:D:D
  • #6 3815549
    konmaj
    Spec od drukarek
    Karta już sprzedana, temat nieaktualny - dziękuję wszystkim uczestnikom tego postu i zamykam go.
REKLAMA