logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem po podłączeniu DSL. Dialog rozklada ręce.

Sven 01 Gru 2006 21:33 1194 2
REKLAMA
  • #1 3284294
    Sven
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam. Oto podłączylem sie po raz pierwszy do stałego łącza Dialogu. Smiga wszystko oprocz serwera pocztowego, z ktorym nie moge sie połączyć, a wiec ściągnąć mojej poczty. Nie mam firewalla, routera i nie blokuje mnie admin serwera pocztowego (serwer niekomercyjny). Aby wykluczyc sprzet podpinam notebooka i sytuacja jest analogiczna - net chodzi, ale z serwerem poczty nie łączy. Nie moge tez sciagnac poczty przez www, bo www serwera pocztowego nie wchodzi. I teraz najlepsze. Wypinam kabel Dialogu, wpinam osiedlowy i bez problemu sciagam poczte z tegoz serwera. Dalej - wyciagam kabel osiedlowy, łącze sie przez Bluetooth i bez problemu sciagam poczte. Tak wiec nie moge połączyc sie z tym konkretnym serwerem pocztowym na kablu Dialogu. Robie 'ping' oraz 'tracert' do serwera poczty i przez Dialog nie ma odpowiedzi. Na osiedlowej i via Bluetooth jest kontakt. Dluga rozmowa z infolinią Dialogu, podczas ktorej sprawdzano moje łącze i kontakt z serwerem, zakonczyla sie stwierdzeniem, ze to problem nie po ich stronie. Nowe IP z Dialogu mam od 3 godzin, admin na pewno mnie nie blokuje, wiec co jest?

Win XP Pro SP2, modem Siemens Speedstream 4100, IP serii 8x.xxx.xx.xxx, DSL 1Mbit.
  • REKLAMA
  • #2 3285703
    tcheslav
    Poziom 11  
    Problem po stronie Dialogu!
    Nie daj się zbyć!!
  • #3 3300851
    Sven
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam, no i problem rozwiazal sie. Z infolinią nie sposob bylo tego zalatwic mimo ze rozmowa trwala 50 min! Napisalem reklamacje, podpiąłem pismo admina serwera pocztowego i po 2 dniach czekania nagle wszystko ruszylo. Oficjalna odpowiedz - problem w oprogramowaniu switcha Dialogu.
REKLAMA