Witam. Oto podłączylem sie po raz pierwszy do stałego łącza Dialogu. Smiga wszystko oprocz serwera pocztowego, z ktorym nie moge sie połączyć, a wiec ściągnąć mojej poczty. Nie mam firewalla, routera i nie blokuje mnie admin serwera pocztowego (serwer niekomercyjny). Aby wykluczyc sprzet podpinam notebooka i sytuacja jest analogiczna - net chodzi, ale z serwerem poczty nie łączy. Nie moge tez sciagnac poczty przez www, bo www serwera pocztowego nie wchodzi. I teraz najlepsze. Wypinam kabel Dialogu, wpinam osiedlowy i bez problemu sciagam poczte z tegoz serwera. Dalej - wyciagam kabel osiedlowy, łącze sie przez Bluetooth i bez problemu sciagam poczte. Tak wiec nie moge połączyc sie z tym konkretnym serwerem pocztowym na kablu Dialogu. Robie 'ping' oraz 'tracert' do serwera poczty i przez Dialog nie ma odpowiedzi. Na osiedlowej i via Bluetooth jest kontakt. Dluga rozmowa z infolinią Dialogu, podczas ktorej sprawdzano moje łącze i kontakt z serwerem, zakonczyla sie stwierdzeniem, ze to problem nie po ich stronie. Nowe IP z Dialogu mam od 3 godzin, admin na pewno mnie nie blokuje, wiec co jest?
Win XP Pro SP2, modem Siemens Speedstream 4100, IP serii 8x.xxx.xx.xxx, DSL 1Mbit.
Win XP Pro SP2, modem Siemens Speedstream 4100, IP serii 8x.xxx.xx.xxx, DSL 1Mbit.