logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarnobiały obraz na TV z GF 6600 przez S-Video i Euro, brak PAL-B

gardziollo 02 Gru 2006 20:05 1194 4
REKLAMA
  • #1 3287259
    gardziollo
    Poziom 2  
    witam

problem mam następujący:
    Otóż po sklonowaniu obrazu z monitora na telewizor jest on czarnobiały.Posiadam karte graficzną GF 6600, zainstalowałem najnowsze sterowniki nvidii wersja 93.71.Korzystam z wyjścia S-Video i wejścia Euro w TV.Po zainstalowaniu tych najnowszych sterowników mam możliwośc wybrania tylko dwóch systemów: PAL-D albo PAL-K1, niestety na obu jest obraz nadal czarnobiały.Wszytsko pozastałe działa bez problemu filmy gry itp. tylko ten brak koloru mnie dobija. Kiedyś miałem GeForce 4 MMX i wszytsko było OK, ustawiałem PAL-B i grała gitara a teraz nie mam pojęcia o co chodzi.
    Z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3287543
    Zdzicho
    Poziom 25  
    Ocena: 71
    Wygląda na to że do TV nie dociera sygnał chrominancji. Czy kabel PC-TV jest ten sam co do karty G4 ?
  • REKLAMA
  • #3 3287629
    gardziollo
    Poziom 2  
    tak, używam tego samego kabla, nie wiem może z biegem czasu uległ uszkodzeniu, choć jest mało prawdopodobne
  • REKLAMA
  • #5 3287835
    gardziollo
    Poziom 2  
    Ok spoko, dzięki za linka, widzę żę chyba muszę powalczyć i sam zrobić ten kabel, raczej rade dam choć nigdy się nie bawiłem w te klocki :)
    Jak już coś zwojuje dam znać czy działa, jeszcze raz dzięki za info i pozdro
REKLAMA