logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG FLATRON LB577EE – matryca świeci, brak obrazu i menu, nie działają przyciski

Jakant 05 Gru 2006 09:14 977 2
REKLAMA
  • #1 3296396
    Jakant
    Poziom 35  
    Ocena: 123
    Mam problem z tym monitorkiem a ponieważ stawiam pierwsze kroki w tym temacie jestem zmuszony posłuchać rad doświadczonych kolegów.Problem polega na tym że świeci matryca lecz nie ma treści obrazu nawet menu nie pokazuje się nie działają żadne przyciski.Napięcie 5V jest prawidłowe.Na płytce elektroniki jest symbol LG575E.Oczekuję na jakieś sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 3296642
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 144
    Jezeli przyciski nie dzialaja to masz uskodzony procesor, chyba ze istnieje gdzies przerwa miedzy przycskami a procesorem.
    Jednak bak obrazu wskazuje dodatkowo na procesor.
  • #3 3296722
    Jakant
    Poziom 35  
    Ocena: 123
    Dzięki za zainteresowanie się moim problemem.Znalazłem na forum taki sam preoblem z tym monitorem i rozwiązaniem była wymiana taśmy Panel- Board .Ja sprawdziłem przejścia pomiędzy końcami i jest ok, wobec czego skłaniał bym się raczej do uszkodzenia procesora lub pamięci.Zauważyłem podwyższoną temperaturę układu tda8752.Chyba dostanie procesora jest utopią w naszym kraju,być może trzeba szukać takiego samego monitora ze zbitą matrycą.
REKLAMA