logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SX1 przy włączaniu wydaje dźwięk padniętej baterii.

czekalek 05 Gru 2006 21:41 1199 7
REKLAMA
  • #1 3299015
    czekalek
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Mam problem z siemensem SX1 A mianowicie gdy chce go włączyć to wydaje mi tylko dzwięk padniętej baterii Czasami zaświeca sie tylko ekran startowy i na tym staje (zawiesza się) Co robić
  • REKLAMA
  • #2 3299184
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 35
    no to 4 opcje
    -full flesz+eprom+naprawa imeia
    -procek
    -plyta klawiszy
    -plyta glowna uszkodzona

to tak najprosciej jak mozna opisac i w skrocie ale raczej udaj sie do serwisu niech sprawdza jaki masz procek i dobiora odpowiednie oprogramowanie
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • REKLAMA
  • #3 3304597
    Misza90
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Padła płyta MMI :]
  • REKLAMA
  • #4 3305077
    Adrian152
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    A dlaczego odrazu takie pesymistyczne rokowania :)
    Mi trafialy sie zawiruszone z takimi objawami, wtedy wystarczy swup, jesli w telefonie miales zdejmowanego simlocka masz zrobionego tp, wiec jesli nie pomoze swup, to mozesz go przeflashowac, no a jesli to nie pomoze to tak jak pisal tech mobil.
  • REKLAMA
  • #5 3305443
    Misza90
    Poziom 11  
    Już nie o jednym sxie słyszałem z takimi objawami,a nawet nie jednego miałem :)
    Jak miał zdejmowanego simlocka kodem to tp dalej ma,w domowych warunkach da sie zrobic tp w ice-blue,a black raczej nie :)
  • #6 3324026
    czekalek
    Poziom 10  
    Okazuje się że gdy wygnę lekko telefon to się włącza normalnie ale gdy tylko zwolnie wygięcie to sie wyłacza Z tego co wiem to jest to tak zwany
    "zimny lut" Czy mam szanse naprawić to sam?
  • #7 3324543
    Misza90
    Poziom 11  
    Jeżeli dysponujesz stacją lutowniczą(hot air) to tak
  • #8 3324880
    czekalek
    Poziom 10  
    Niestety nie posiadam stacji lutowniczej Może zna ktoś jakomś inna metodę

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Siemens SX1 przy włączaniu wydaje dźwięk wskazujący na padniętą baterię, a czasem ekran startowy się zawiesza. Możliwe przyczyny to uszkodzenie płyty MMI, procesora, płyty klawiszy lub płyty głównej. W przypadku zawirusowania telefonu z zdejmowanym simlockiem pomocne może być wykonanie SWUP lub pełny flash. Objaw „zimnego lutu” powoduje, że telefon działa tylko przy lekkim wygięciu obudowy, co sugeruje konieczność naprawy lutów. Naprawa samodzielna jest możliwa przy użyciu stacji lutowniczej typu hot air, jednak bez takiego sprzętu trudno wykonać skuteczną naprawę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA