logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o zasilaczu Eurocase ECSS350 - warto kupić?

smiałekpiotr 08 Gru 2006 20:29 2241 23
REKLAMA
  • #1 3309864
    smiałekpiotr
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    witam kupiłem taki oto zasilacz,co o nim sądzicie

http://www.eurocase.cz/English/ECSS350.htm

... a Wiesz co to za firma :Opinie o zasilaczu Eurocase ECSS350 - warto kupić? :idea:
    Zastanów się w co się chcesz w pakować :!: :D
    TONI_2003

... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !
  • REKLAMA
  • #2 3310002
    Mol
    Poziom 31  
    Ocena: 103
    Zależy jakiego masz kompa i ile za ten zasilacz dałeś?
  • REKLAMA
  • #3 3310065
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    A jak teraz powiemy, ze zly, to co zrobisz? Bedziesz plakac? Pytac sie nalezy przed kupnem. Teraz to sie chwalisz? czy co?
  • #4 3310075
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

Ile kosztowal?Jaka konfiguracja komputera?

Z pasywnego PFC nie ma absolunie zadnego pozytku.

Z wygladu przypomina HuntKey-a czyli klasa sredna.

Niech Kolega porowna dlugosc,grubosc przewodow ze zwyklym tanim zasilaczem.W markowych zasilaczach sa grubsze przewody,zapewniajace mniejze spadki napiec.

W koncu moze Kolega zajrzec do srodka przez tylne "dziurki" i zobaczyc czy zasilacz ma masywne radiatory czy aluminiowe blaszki.
  • #5 3310148
    smiałekpiotr
    Poziom 15  
    za zasilacz nic nie dałem bo go dostałem,a moje klamoty z pc to:

AMD ATHLON 1600+ o/c 1750mhz
    pamięci to 2x nanya 256/pc3200

pł gł asus a7n8x-x

geforce fx 5200
  • #6 3310173
    Mol
    Poziom 31  
    Ocena: 103
    To raczej powinien chwilkę podziałać , ale jak komp zacznie ci się na grach przypadkowo zawieszać , to będzie znak że trzeba znowu dostać nowy zasilacz. Gdyby następny musiałeś kupić ,to weź coś porządnego, a napewno dłużej posłuży.(chociaż są wyjątki)
  • #8 3310230
    smiałekpiotr
    Poziom 15  
    no tak powiedziałem ze go kupiłem ale dostałem go od zony na mikołaja czuli tak jak bym go kupił:D
    a dostałem dla tego ze od pewnego czasu komputer mi zaczął wieszac po wymianie płyty gł.
    ale skoro piszecie ze nie jest taki zły to się ciesze:D
  • REKLAMA
  • #9 3315013
    marcin1700
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Eurocase? Zwykly Codagen w innej obudowie. Mam ten sam zasilacz tylko 300W byl w zestawie razem z obudowa.
    Wczesniej pracowalem na nim na slabym zestawie.
    Teraz podlaczylem go pod plyte epox'a 8krai z sampronem +2500 (1750)
    karta gf 2 mx, dysk 2 napedy i karta sieciowa i 256 ram pc3200.
    Podkrecilem procesor na 10,5 * 200 = 2100mhz - pelna stabilnosc.
    Na O/C wszystko chodzilo 2 tygodnie i zasilacz zaczal wysiadac. Na O/C przy testach prome95 komputer sie wiesza (wczesniej nigdy sie to nie zdazylo). Przy obciazeniu skacza napiecia... Zamowilem juz na allegro zasilacz Fortrona bo nie chce sprawdzac ile ten jeszcze pociagnie i ryzykowac uszkodzenia sprzetu.
    Pozdrawiam
  • #10 3339361
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    kpodolak napisał:
    No to duze obciążenie to nie jest ... Zapodaj sobie 2xGF7800GT, Athlona x2 4000+ 1GB ram i jeszcze cos, tylko pamiętaj, włacz na Sylwestra, fajerwerki gwarantowane;D

Niech Kolega nie udziela takich rad.Czy Kolega uwaza,ze zasilacz tej klasy pod malym obciazeniem sie nie spali?To tylko odwlekanie nieuniknionego.Takich zasilaczy nie powinno sie WOGOLE podlaczac do komputera.

Moze niech Kolega sam sobie sprawi taka konfiguracje i podlaczy do niego ten fajans i patrzy jak sie pali(jezeli wogole odpali).

Niech Kolega zastanowi sie zanim cos napisze.
  • #11 3341828
    kpodolak
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    To była ironia, wypowiedzi smiałekpiotr Z jego wypowiedzi wynika że Codegen jest dobrym zasilaczem zarówno do normalnego użytkowania i do OC. W rzewistości jest odwrotnie, nadaje się tylko na złom, każdy (prawie) o tym wie. Najwidoczniej mnie źle zrozumieliscie.
  • #12 3343748
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 75
    Moim zdaniem powinienes ucałować zone i uzywac tego zasialcza. Jezeli komputera uzywasz normalnie tzn. niczego nie podkrecasz i nie robisz z komputera choinki to jest male prawdopodobienstwo ze cos sie stanie.
  • #13 3348359
    Tomo66
    Poziom 15  
    moim zdaniem do dup..
    ale po co do takiego komputera cos lebszego w zupełności wystarczy i jeszcze za darmo
  • REKLAMA
  • #14 3355565
    smiałekpiotr
    Poziom 15  
    jak by nie było odkąd mam ten zasilacz wszystko jest ok nawet przy o/c:D
  • #15 3357014
    kpodolak
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Żebyś się nie zdziwił że za jakiś czas poczujesz swąd palącej sie elektroniki. Tak, to będzie zasilacz który pociągnie za sobą co najmniej płytę główną. Nie chce być złośliwy, bo nie na tym to wszystko polega, ale przez OC ten zasilacz Ci niedługo padnie, po prostu nie jest do tego stworzony.
  • #16 3358259
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 75
    A to sa zasilacze stworzone do OC ? I nie sadze zeby ten zasilacz tak od razu padł tylko dlatego ze nie ma w nazwie Chieftec czy Tagan.
  • #17 3363025
    smiałekpiotr
    Poziom 15  
    no własnie to ze nie pisze na na nim tagan to nie znaczy ze jest do kitu!!!!
    a skąd wiesz ze jest zły miałes taki?????????????
  • #18 3389797
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4880
    http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
    Tu sobie oblicz jaki ci potrzebny , a to czy będzie stabilnie działać wychodzi i tak dopiero w praktyce.
  • #19 3389804
    darek w
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    To jest złete cacko nic dodać i nic ująć natomiast przemysł elektroniczny idzie nie w tym kierunku...
    Wydajność prądowa jest coraz to wieksza. Nie długo Te nasze koputery pobierać będą moce jak dawniejsze rosyjskie TV.
    Zasilacz jest z wyrzszej półki. Uważam że godny wypróbowania...
  • #20 3390018
    El_liero
    Poziom 24  
    Ocena: 47
    nie znam firmy <heh?>

Dodano po 2 [minuty]:

DriverMSG napisał:
    http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
    Tu sobie oblicz jaki ci potrzebny , a to czy będzie stabilnie działać wychodzi i tak dopiero w praktyce.

ten kalkulator sie DO NICZEGO nie nadaje... nie używajcie go... bzdury oblicza

gwarantuje!
  • #22 3397439
    smiałekpiotr
    Poziom 15  
    uzywam tego zasilacza juz jakis czas i wszystko jest ok nawet przy dosc mocnym o/c,teraz naprawdę mogę go polecic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #23 3409106
    edy27
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Dobry zasilacz hymm
    Nieda sie tak onim powiedziedź ponieważ nie wiadomo na czym będziesz go używał jak na jakimś złomie to ujdzie a jak na potęznym nowym kompie to zapomnij to takich kompów kupuje sie firmowe zasilacze takie jak Tagan, Chiftec, Tracer itd...
    Tylko troche drogie.... :P
  • #24 3409324
    darek w
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Ten zasilacz jest prawidłowy do zastosowania w przeciętnie wyposażonym komputerze ale bez bajerów... natomiast do zastosowania dużo wydajniejszej karty graficznej czy nagrywarki itp. to jest już zastawnawiające lecz warto wypróbowwać.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy zasilacza Eurocase ECSS350, który użytkownik otrzymał i używa z komputerem o konfiguracji: AMD Athlon 1600+ podkręcony do 1750 MHz, 2x256 MB pamięci PC3200, płyta główna Asus A7N8X-X oraz karta graficzna GeForce FX 5200. Opinie na temat zasilacza są podzielone. Część uczestników wskazuje, że zasilacz jest klasy średniej, przypominający modele Codegen, i nie jest zalecany do podkręcania (OC) ze względu na brak pasywnego PFC, cienkie przewody oraz słabsze chłodzenie, co może prowadzić do niestabilności i awarii pod obciążeniem. Inni zauważają, że przy standardowym użytkowaniu i umiarkowanym OC zasilacz działa stabilnie i może wystarczyć do mniej wymagających konfiguracji. Zalecane jest monitorowanie napięć pod obciążeniem (np. test Prime95) oraz rozważenie zakupu markowego zasilacza (np. Tagan, Chieftec, Fortron) przy bardziej wymagających zastosowaniach. Wskazano również narzędzia do kalkulacji zapotrzebowania na moc zasilacza, choć ich dokładność bywa kwestionowana. Podsumowując, Eurocase ECSS350 może być użyteczny w podstawowych konfiguracjach, ale nie jest optymalny do intensywnego OC i wydajnych podzespołów, gdzie lepiej sprawdzą się zasilacze renomowanych marek z lepszą jakością wykonania i stabilnością napięć.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA