logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefon z najlepszą baterią do rozmów 3h dziennie - Nokia 6310i czy E50?

FoncMoler 09 Gru 2006 08:43 1355 4
  • #1 3311099
    FoncMoler
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam.
    chce kupic tel.kmórkowy przez który mozna rozmawiac min.3 godizny dziennie.
    wiem ze najlepszym rozwiązaniem jest nokia 6310i,ale bardzo trudno trafic na dobry model ktory nie jest podrobka.na oku mam tez nokie E50,ale moze wiecie jakie telefony sie jesszcze sprawadzaja i w co warto zainwestowac aby byc zadowolonym.
    oczywiscie cena nie jest dla mnie wazna,musze miec dobry telefon ktory mnie nie zawiedzie i nie padnie mi bateria w najbardziej nieoczekiwanej chwili.
    czekam na pomoc.
    pozdrawiam[/url]
  • #2 3311215
    xweb
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Sam dlugo uzywalem 6310i - trafiaja sie egzemplarze w oryginalnej obudowie - nie zrazaj sie, ze maja porysane szybki czy identyfikatory, badz tez podniszczona obudowe - szybke w serwisie nokii wymienia za 10zl, pododnie identyfikator. Natomiast oryginalna obudowa kosztuje mniej niz 100 zl.

To najlepsza opcja jesli chodzi o telefon do pracy. Przy 3h dziennie telefon bedzie potrzebowal ladowania co ok. 3-4 dni.

Ostatnio natomiast uzytkuje 6020 - jezeli tylko dzwonic ok 45 min dziennie- wytrzymuje spokojnie 4-5 dni (bateria oryginalna nokii) - czyli zblizone wyniki do 6310 - a telefon jest nieco poreczniejszy :D

E50 nie mam doswiadczen - choc jestem mile zaskoczony czasem pracy baterii w telefonie podobnej serii 6280.
  • #3 3314280
    FoncMoler
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    miałem nokie 6020 i 6230i ale oba telefony niestety nie dawały rady.
    bateria wytrzymywała do godziny 17 maxymalnie do 18
    potrzebuje tel do rozmow min 3 godz dziennie i mnostwo smsow.
    nie musi w nim byc duzo bajerow typu aparat,mp3 itp.
    chce aby bateria trzymala mozliwie jak najdluzej
  • #4 3314454
    xweb
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    E50 w takim razie tez nie da rady - skoro masz takie potrzeby to chyba musisz akumulator nosic ze soba ;) Nokia 6310i + nowa bateria oryginalny polimer od Nokii x 2 i wymiana w czasie dnia + ladowarka stacjonarna.
  • #5 3318845
    danlancher
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    HEhe jak chcesz dobry telefon , w ktorym jest dobra bateria to polecam Philips fisio 620... powaznie. NIe wiem gdzie go moza teraz kupic,ale on bardzoo dluugo trzyma... na poczatku jak go mialem trzymal ok. 2 tyg. i jeszcze sie nim sporo bawilem...
REKLAMA