logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NEC e228 - jak naprawić problem z wysyłaniem SMS-ów?

diana_zoo 09 Gru 2006 13:47 909 4
REKLAMA
  • #1 3311794
    diana_zoo
    Poziom 1  
    Witam. własciwie nie wiem czy zakladam ten temat w odpowiednim dziale ale znajomy polecil mi to forum wiec licze na pomoc znawców;) kupilam niedawno od znajomego telefon NEC e228. kolega wspomnial mi o pewnej wadzie ale nie sądzilam ze bedzie ona dla mnie az tak uciążliwa. konkretnie chodzi o to, ze od jakiegos czasu nie da sie wyslac dwoch sms'ów pod rząd. kiedy wyślę jedną wiadomosc, musze wyłączyć telefon i ponownie go włączyć zeby moc wysłac kolejną. telefon nie ma polskiego menu wiec nie jestem pewna czy cos nie jest przestawione w ustawieniach ale nie sądzę poniewaz sprawdzilam juz chyba wszystkie mozliwosci. ale moze ktos z was mial do czynienia z podobnym problemem wiec licze na jakąkolwiek pomoc. z góry bardzo dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 3312837
    krzysiek-b11
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    moim zdaniem nalezy zaopatrzyc sie w kabelek serwisowy i wgrac nowy soft do telefonu...
    to bedzie chyba najszybsze i najprostsze rozwiazanie....mialem kiedys e228 i nie widzialem nawet aby byla opcja zwiazana z wysylaniem sms....i na szczescie nigdy mi cos takiego sie nie przytrafilo...:)
  • REKLAMA
  • #3 3635125
    BartekWB
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Mam dwa Necki e228, jeden działa w Plus a drugi w Era.W Plus chodzi świetnie, niestety w Era jest taki sam problem(nie wysyła 2 sms,dopiero po restarcie).Czy po zmianie softu problem ustąpił?Bo nie wiem czy wgrać sobie pl Soft, czy to coś da.
  • REKLAMA
  • #4 3635157
    konrad_rk1
    Poziom 11  
    Wydaje mi się że trzeba go zrestartować ale nie w sposób wyłącz włącz ale kodem, poszukaj tzw.kodu "master reset" ale przed zrestartowaniem zapisz książke telefoniczną na karcie i licz sie z utratą ściąganych dzwonków, tapet itp.
  • #5 3635165
    BartekWB
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Wszystko mam skopiowane na komputer.Byłem już w takiej desperacji, że chciałem go sprzedać.Ten kto ma nec e228 w Era wie jakie jest to uciążliwe.

Czyli wgranie nowego softu nic nie pomoże?
REKLAMA