logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung CW-25M064N. Przetwornica próbkuje kilka razy potem TV się włącza.

Kumik 09 Gru 2006 14:26 4120 4
REKLAMA
  • #1 3311937
    Kumik
    Poziom 11  
    Walczę już któryś dzień z tym telewizorem i już straciłem wszelką koncepcję. Usterka wydaje się być prosta. Po włączeniu telewizora do sieci przetwornica próbkuje kilka razy po czym telewizor się włącza ( słychać działanie przekaźnika pętli rozmagnesowywującej) Napięcia w trybie stand by są prawidłowe (przy włączaniu sztucznym czyli przez podanie sygnału 3.3v do procesora telewizor startuje bez problemów) Elektrolity w przetwornicy sprawdzone a dla pewności wymienione na nowe. Nie wiem już gdzie szukać przyczyny.... może ktoś z szanownych Kolegów spotkał się z takim przypadkiem. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 3312707
    michalk2
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Kumik napisał:
    Po włączeniu telewizora do sieci przetwornica próbkuje kilka razy po czym telewizor się włącza

Wchodzi wn? Miałem ostatnio coś podobnego. WN wchodziło na sekundę po czym wracał do standby. Przyczyną była uszkodzona (fizycznie) pamięć EEPROM.
  • REKLAMA
  • #3 3312725
    Kumik
    Poziom 11  
    Wszystko startuje oki. To raczej problem ze startem przetwornicy ale ja już zgłupiałem. Pewne jest jedno że po kilku kliknięciach telewizor działa oki. Miałem raz taki przypadek że się wyłączył i nie można było go uruchomić.
  • REKLAMA
  • #4 3316520
    Kumik
    Poziom 11  
    Dodam jeszcze że po nagrzaniu telewizor się nie uruchami ... przetwornica nie wchodzi w dugi bieg tylko próbkuje
  • #5 4661021
    Slaby
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam mam dokładnie ten sam problem z tą różnicą ze TV nie włącza sie w ogóle, tylko przekaźnik "tyka". Aha jeszcze jedno tak na szybko udało mi się ustalić mianowicie uszkodzona dioda LED zielona (kontrolna) co mnie bardzo zastanowiło ponieważ sterowana jest ona bezpośrednio z nogi procesora. Chassis tego TV to S16A.
    Pozdrawiam
REKLAMA