logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki klej użyć do materiału obiciowego z włosem na obudowę?

tony_tr 09 Gru 2006 14:46 1262 7
REKLAMA
  • #1 3312019
    tony_tr
    Poziom 22  
    Ocena: 14
    Witam mam pytanie mam materiał obiciowy pokryty z obu stron włosem. Moje pytanie jest nastepujące jakim klejem (czym) przykleić go na obudowe?
  • REKLAMA
  • #2 3312168
    greg-si
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    budapren tutaj chyba będzie najlepszym rozwiązaniem. Kiedyś tym klejem przyklejałem materiał do mebli więc do obicia też się nada.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3312228
    InnyJahu
    Poziom 12  
    Proponuję klej o nazwie "Bunacol"
  • #4 3312257
    Cienias87
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Ja również polecę Butapren, dobry i niedrogi, tylko uważaj jak będziesz kleił - odczekaj trochę tak żeby klej troche ppdeschnął i żeby nie było go za dużo i ci się poprostu nie wychodził i nie pobrudził krawędzi.
  • REKLAMA
  • #5 3315011
    tony_tr
    Poziom 22  
    Ocena: 14
    Czyli budaprenem kleić tak? a czy klej nie przejdzie na drugą strone włosa?? Bo podkreślam włos jest z obu stron bez gumy...
  • REKLAMA
  • #6 3315030
    kalasz20
    Poziom 26  
    Ocena: 66
    Zrób próbę na kawałku , a najlepiej najpierw cienka warstwa aż do całkowitego wyshnięcia i dopiero właściwa.
    Pozdrawiam
  • #7 3315047
    adass91
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    jedz do zakladu gzdie obijaja meble uzywaja tam takiego czerwonego kleju cos na podobe budaprenu ale mocniejszy sprzedaja rozlewnie ja jak tym klejilem to potem ciezko oderwac super kleju
  • #8 3315097
    waku
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    tony_tr napisał:
    ... pokryty z obu stron włosem...

pimp ;) co do kleju tez polecam butapren tani i swietnie sie sprawdza ;)

Podsumowanie tematu

✨ Do klejenia materiału obiciowego pokrytego włosem z obu stron na obudowę polecany jest klej Butapren (czasem nazywany Budaprenem). Jest to klej stosowany również do tapicerki meblowej, charakteryzujący się dobrą przyczepnością i przystępną ceną. Zaleca się nakładanie cienkiej warstwy kleju i odczekanie, aż lekko podeschnie, aby uniknąć nadmiernego rozlewania się i zabrudzenia krawędzi materiału. W przypadku materiałów bez gumowej podkładki z obu stron włosa, warto wykonać próbę na fragmencie, aby sprawdzić, czy klej nie przejdzie na drugą stronę. Alternatywnie można poszukać w zakładach tapicerskich mocniejszego, czerwonego kleju o podobnych właściwościach do Butaprenu, który zapewnia trwałe i mocne połączenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA