logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

słuchawka Gigaset 4000 Comfort i baza Gigaset 4015 Classic

lillam 10 Gru 2006 00:49 5363 6
REKLAMA
  • #1 3314208
    lillam
    Poziom 2  
    Kochani, kupiłam nowy telefon baza Gigaset 4015 Classic i słuchawka w komplecie Gigaset 4000 Comfort (w Polsce, w sklepie, z gwarancją i polską instrukcją) i od 2 dni próbuję zameldować słuchawkę do bazy, aby przestać mieć tylko głuchy telefon, i klapa, ciągle nic. Nie udaje mi się. Dzisiaj byłam nawet w serwisie Simensa, technik coś poprzyciskał i działało, po przyjściu do domu też działało przez chwilę, a potem wszystko szlag trafił i nawet nie wiem kiedy i z jakiego powodu. Wiem, że pod spodem jest przycisk do resetowania bazy, ale on nie działa. Wciskam 3x w różnych kombinacjach, wolno, szybko, aby był sygnał, bez sygnału, przy włączonej słuchawce, przy wyłączonej. I nic,, zero reakcji. Nie pomaga też ręczne meldowanie, ciągle miga napis MELDOWANIE, a wyczekiwana jedyna na wyświetlaczu i sygnał linii tel. nie chcą się pojawić. Jestem od krok od tego, aby zwrócić tel. sprzedawcy.
    Nie wiem co robię źle, czy ktoś może mnie poprowadzić krok po kroku za rękę, aby to w końcu zadziałało? Mogą być wskazówki na forum, lub dla szybszej komunikacji podam skypa: lillamil. Z góry wielkie dzięki
    Mam stary Gigaset 2015 Plus i jest super, ale w słuchawce, która z nim współpracuje -Gigaset 2000S- popsuł sią głośnik i to skłoniło mnie, aby wymienić sobie cały telefon, ale ten nowy to jaki bubel chyba.
  • REKLAMA
  • #2 3315373
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Natychmist to badziewie oddaj do sprzedawcy!!!. Typowa wada tej serii baza traci logowanie słuchawki. Powtórne logowanie dział jakiś czas,potem znowu się wymeldowuje samoistnie.
    A tak na wszelki wypadek... Logowałeś wg instrukcji??
    Sprawdż dokładnie...
  • REKLAMA
  • #3 3318656
    lillam
    Poziom 2  
    Tak, i to nie jeden raz..... Nawet technik w serwisie Simensa meldował słuchawkę do bazy, i w salonie zaskoczyło, w domu po wpięciu do sieci i kontaktu, też działało przez chwilę, ale kiedy jakiś czas później chciałam zadzwonić , znów miałam głuchy telefon. Kupiłam go na allegro, ale od firmy handlującej telefonami. Już do nich napisałam co to za bubel, ciekawe czy mi zwrócą pieniądze....Pewnie będzie tysiąc powodów, aby nie oddać kasy...
  • REKLAMA
  • #4 3318745
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    oddaj ten fon-jak najszybciej-szkoda nerwów
  • #5 3324694
    dzekoo
    Poziom 11  
    Witajcie,

A może ktoś ma wkładkę słuchawkową do telefonu Siemens Gigaset 4000 Comfort (może pasuje od innego?).

Pozdrawiam
    Jacek dzekoo(małpa)poczta.kropka.onet.kropka.pl
  • REKLAMA
  • #7 3471424
    dzekoo
    Poziom 11  
    Dzieki, na razie poradziłem sobie w inny sposób, miałem pod ręką ladwo żywy telefon komórkowy Alcatel OT311. Wkładka wchodzi dobrze, trzeba tylko nóżki inaczej podgiąć, lub sprężynki dolutować. Wada - nawet w najcichszym ustawieniu poziom dzwięku i tak jest trochę za duży.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy rejestracji słuchawki Gigaset 4000 Comfort do bazy Gigaset 4015 Classic, zakupionych w Polsce z gwarancją i instrukcją. Próby meldowania słuchawki kończą się niepowodzeniem – baza nie reaguje na reset, a słuchawka pozostaje w trybie meldowania bez sygnału linii telefonicznej. Nawet interwencja technika serwisu Simensa przyniosła jedynie chwilową poprawę, po czym problem powrócił. Użytkownik rozważa zwrot urządzenia z powodu podejrzenia wady fabrycznej, co potwierdzają opinie o typowej usterce tej serii, polegającej na samoczynnym wymeldowywaniu słuchawki z bazy. W dyskusji pojawiły się sugestie oddania telefonu do sprzedawcy oraz informacje o dostępności części zamiennych do telefonów Siemens Gigaset na aukcjach internetowych. Jeden z użytkowników podzielił się rozwiązaniem alternatywnym – zastosowaniem wkładki słuchawkowej z telefonu Alcatel OT311, z koniecznością modyfikacji mechanicznej, choć z zastrzeżeniem wyższego poziomu głośności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA