logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć wzmacniacz UNITRA WS-303 do komputera?

Buba93 10 Gru 2006 10:59 1526 13
REKLAMA
  • #1 3314721
    Buba93
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam czy dało by się ten wzmacniacz podłaczyć pod komputer?? UNITRA model WS-303??
  • REKLAMA
  • #2 3314776
    pol032
    Poziom 24  
    Ocena: 153
    Każdy wzmacniacz audio można podłąvczyć do komputera wykorzystując wychodzący sygnał z karty muzycznej , należy go podłączyć pod jedno z wejść wzmacniacza zewnętrznego
  • REKLAMA
  • #3 3314829
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 3314833
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
    Oczywiście,trzeba tylko zastosować odpowiednie wtyczki i połączenia,temat był "maglowany na forum"często.
  • REKLAMA
  • #5 3316432
    arigato
    Poziom 28  
    Ocena: 85
    Witam!
    Może ja objaśnię koledze jak się w tym wszystkim znaleźć - w sposób analogowy.
    Otóż, najprawdopodobniej w karcie dźwiękowej komputera jest wyjście przystosowane do podpięcia tzw. mini-jacka i jest to wyjście stałonapięciowe. Mini-jack to jest gniazdo przeznaczone dla słuchawek, ale trochę pomniejszone w stosunku do swojego pierwowzoru. Wystarczy zaopatrzyć się w kabelek, który z jednej strony będzie posiadał właśnie mini-jack, a z drugiej wtyczki chinch-audio dla lewego i prawego kanału stereo. Kolory wtyczek to - czerwony i np. biały lub siwy. Te wtyczki włączamy do odpowiedniego miejsca we wzmacniaczu, następnie pozostaje tylko wybranie źródła dźwięku we wzmacniaczu i gotowe.
    To musi grać :-D
    Pozdrawiam!
  • #7 3316803
    arigato
    Poziom 28  
    DIN czyli tzw. diodowe. Mam nawet jeszcze u siebie takie wtyczki. i nawet osobiście robiłem przejściówki z DIN na chich. Dlaczego my jeszcze nie pracujemy w muzeum :-D
    A do kompletu to chyba była Trawiata!?
    Pozdrawiam.
  • #8 3316937
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3316983
    arigato
    Poziom 28  
    Czyli WS303 to Trawiata, a tuner TS303 Faust. I tego możemy się tzymać :-D
    To były piękne czasy... Eh!
    Skoro jeszcze mogę to dodam że ja zacząłem od WS-503 i Altusów 110. A później była jeszcze Aria za 11900 złotych. Pamiętam, że nikt tego nie chciał kupić, bo ZK-140 kosztował wtedy zaledwie niecałe trzy kafle.
    Pozdrawiam.
  • #10 3320144
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #11 3423240
    Morfina1986
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    problem nieaktualny znalazłem. Przepraszam za kłopot!
  • #12 3424720
    Buba93
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Lutowanie phhii błachostka umiem lutować dobrze.
    Dzięki koledzy za wskazówki ;]
  • #13 3435905
    Stefan12316
    Poziom 2  
    Buba bez problemu. Bierzesz niepotrzebne wejście sluchawkowe i przylutuwujesz 3 kable. ten na końcu weiścia wpinasz na środku na górze lub dole. pozostałe 2 z lewej strony od dołu patrząc oczywiście pod weiście na magnetofon i ma grać.:D. ja wczoraj tak podłaczyłem i grało
  • #14 3438433
    gigamaas
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    hehe sam kiedys miałem tego wzmaka pod kompa podłączonego....
    Teraz lezy w szafie i czeka aż go kiedyś naprawie...

Podsumowanie tematu

✨ Wzmacniacz UNITRA WS-303 można podłączyć do komputera wykorzystując wyjście audio karty dźwiękowej, które zwykle jest mini-jackiem 3,5 mm. Do połączenia potrzebny jest kabel z jednej strony mini-jack, a z drugiej wtyczka DIN5, gdyż wzmacniacz posiada wejścia typu DIN. Alternatywnie stosuje się przejściówki DIN na RCA (chinch) dla lewego i prawego kanału stereo. Po podłączeniu należy wybrać odpowiednie źródło sygnału na panelu wzmacniacza (np. wejście uniwersalne lub magnetofonowe). Kabel można samodzielnie wykonać lub kupić gotowy, a lutowanie nie jest skomplikowane. Dyskusja potwierdza, że takie połączenie działa poprawnie i jest często stosowane. Wzmacniacz WS-303 jest modelem z rodziny UNITRA, nie należy go mylić z modelem Trawiata, który jest innym wzmacniaczem. Wspomniano także o tunerze Faust jako kompatybilnym urządzeniu do WS-303.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA