logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szybkość internetu. Dlaczego strony się otwierają tak wolno?

daemon1938 11 Gru 2006 15:57 7639 12
REKLAMA
  • #1 3319469
    daemon1938
    Poziom 11  
    mam problem z internetem. po sformatowaniu dysku praca mojego internetu sie popsula chodzi glownie o otwieranie stron musze czekac ok. minuty zeby mi sie strona zaladowala co jest grane:?::?: szybkosc internetu mam 1024/256 kb/s (2048 kb/s) wiec nie powinno tyle zwlekac z zaladowaniem. mam program emule do sciagania i znajomy powiedzial ze to przez ten program ale jakos mi sie w to niechec wierzyc. bede wdzieczny za jakies rady
  • REKLAMA
  • #2 3319898
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 3361693
    lukasz1521
    Poziom 12  
    Zmniejsz ilość połączeń w e-mulu bo zawala ci cały transfer połączeniami (Ustawienia/Parametry Łącza/Ilość połączeń) ustaw na około 1000
  • #4 3362303
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    1. Jak zwykle typ/rodzaj dostępu do internetu musimy sobie wywróżyć ze szklanej kuli.
    2. Tak, jest możliwe, że program p2p "zapycha" łącze.

c.d. po wyjaśnieniu pkt 1.
  • REKLAMA
  • #5 3362361
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    i wyłacz automatyczne update
  • #6 3401845
    daemon1938
    Poziom 11  
    ale mam ustawiona liczbe połaczen w e-mule na 500 to jak mam zwiekszyc do 1000???
  • #7 3402264
    spec2006
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Pytanie zasadnicze:

Czy po wyłączeniu emule net nadal zamula? Jeśli tak to masz zawirusowany komp radziłbym sformatować jeszcze raz a po wyczyszczeniu go zainstalowac w pierwszej kolejności antywirus i firewall a nie emule. pozdro
  • REKLAMA
  • #8 3404632
    daemon1938
    Poziom 11  
    po wylaczeniu e-mule internet chodzi dobrze wiec go wylaczam jak chce poszperac na internecie. pozdrawiam
  • #9 3404738
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 3404815
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    jannaszek - a co da wylaczenia aktualizacji? Jaki to ma cel?
  • #11 3405627
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    spec2006 napisał:
    Pytanie zasadnicze:

Czy po wyłączeniu emule net nadal zamula? Jeśli tak to masz zawirusowany komputer radziłbym sformatować jeszcze raz a po wyczyszczeniu go zainstalowac w pierwszej kolejności antywirus i firewall a nie emule. pozdrawiam

za takie sposoby rozwiązywania problemu powinni wieszać

przeskanuj i zrób log'a
    http://www.spywarewarrior.com/uiuc/merijn/HijackThis.exe

log'a przeanalizuj według tego
    http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=15989&hl=

przeskanuj programem ewido - leży w sieci
  • #12 3406060
    Pipcio
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    jakieś robaki ci ciagną z neta...załatw sobie dobrego firewalla i po sprawe np. Kerio tylko troszke muli kompa i non stop wyskakuja okienka.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #13 3419388
    daemon1938
    Poziom 11  
    no nie wiem czy to pomoze ale zawsze mozna sprobowac :) troszke mi to utrudnia prace na kompi ze nie moge jednoczesnie sciagac np. jakiego film i jednoczesnie wykonywac prace na internecie. ale cos za cos. dzieki za pomoc. pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem z wolnym ładowaniem stron internetowych przy łączu 1024/256 kb/s po sformatowaniu dysku może być spowodowany działaniem programu eMule, który intensywnie wykorzystuje pasmo sieciowe. Zaleca się wyłączenie eMule, aby sprawdzić, czy prędkość internetu się poprawi. Jeśli tak, problemem jest przeciążenie łącza przez zbyt dużą liczbę połączeń w eMule – sugerowane jest zmniejszenie ich liczby (np. do około 1000 lub nawet poniżej 100) w ustawieniach programu (Parametry Łącza/Ilość połączeń). Dodatkowo warto ograniczyć prędkość pobierania w eMule, aby nie blokować innych działań sieciowych. Wyłączenie automatycznych aktualizacji systemu lub programów może również pomóc w odciążeniu łącza. W przypadku dalszych problemów zaleca się przeskanowanie komputera programami antywirusowymi i antyspyware (np. Ewido, HijackThis) oraz zainstalowanie zapory sieciowej (firewall), np. Kerio, aby wyeliminować ewentualne infekcje i nieautoryzowane połączenia, które mogą spowalniać internet. Użytkownik potwierdził, że po wyłączeniu eMule internet działa poprawnie, co wskazuje na przeciążenie łącza przez ten program.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA