logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Box do serwisowania tel. Tornado. Skąd ta różnica w cenie?

sloshed 13 Gru 2006 09:59 2139 12
REKLAMA
  • #1 3325824
    sloshed
    Poziom 11  
    Witam wszystkich, przymierzam się do zakupu jakiegoś boxa do serwisowania telefonów, zastanawiam się na tornado. Na allegro znalazłem między innymi dwie taki oferty:

http://allegro.pl/item149467142_ufs3_tornado_61_kabli_2x_support_instrukcje_f_vat.html
    i http://allegro.pl/item147859726__ufs3_tornado_oryg_64_kable_ufsx2com_fv_.html

Różnica w cenie między nimi to ponad 100zl, więc zastanawiam się skąd ona się bierze. Jestem zupełnie początkujący i nie mam żadnego doświadczenia. Może ktoś mógłby rzucić na to okiem? Niby przy oby aukcjach napisane jest, że producentem jest Saras, więc nie nie powinny być klony, ale może ta tańsza oferta to jakaś ściema, a wy fachowym okiem byście się na tym poznali?
    Dodatkowo przeglądając którąś z aukcji przypominam sobie coś o dostępie do softu producenta przed jakiś określony czas (chyba przez pół roku z tego co pamiętam). Jak to wygląda? Powiedzmy, że kupuje to tornado, dostaję unikalny numer seryjny, dzięki któremu mogę zalogować się na stronę Saras'a i na tej stronie mam dostęp do całego potrzebnego softu? Włącznie z oprogramowaniem box'a pod win i flashami? I to przez pół roku, a później muszę gdzieś zapłacić? Jeśli tak to komu i ile?
    W tej droższej ofercie dodawany jest program UFSx2COM, czy on jest wymagany? czy może można się bez niego obyć?
    I czy w ogóle tornado to dobry wybór? może coś istnieje coś lepszego w granicy cenowej do 450zl? Dodam że ten serwis telefonów to raczej byłoby takie hobby, a nie super profesjonalne podejście. Myślę że głównie zajmowałbym się telefonami marki nokia, ale jakby box obsługiwał inne to oczywiście byłoby miło.
    Z góry dziękuję za odpowiedzi i rady.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3325885
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    ten pierwswzy to klon więc radziłłbym ci go nie brać bo będziesz żałowal

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3325942
    sloshed
    Poziom 11  
    Faktycznie, dopiero po Twojej uwadze zauważyłem "http://www.tornadox.net", ale autor aukcji umieścił opis "UFS3 Tornado by Saras" co mnie zmyliło:/
    Dzięki!
    A co z pozostałymi moimi pytaniami?
  • #4 3326871
    sloshed
    Poziom 11  
    Dzięki panowie, trochę mi się rozjaśniło.
  • #5 3327031
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Przede wszystkim jezeli UFS to tylko orginalny. Dlatego nie ma patrzec na ceny. Ale i w orginalnych mozna wybrac korzystniejsza oferte.

Niektorzy sprzedawcy dodatkowo daja swoj wlasny support po sprzedazy, tu np. po kazdym zakupie nawet najtanszego kabelka dostajesz 30 dni akcesu do aktualizowanych w miare mozliwosci plikow dla motoroli, nokii, samsunga lg3g, sonyericssonow.
  • REKLAMA
  • #6 3327860
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 59
    juz na dniach zestawik Tornado z 82 kablami (zawsze 82 to nie to co 68 bo idac filozofia ze 4 kable to 80 zl to 14 kabli roznicy pomiedzy 68/82 to ponad 240 zl) w tej samej cenie i UFsx2COM w prezencie - jezeli wiec Ci sie nie spieszy to sie wtrzymac z zakupami ;)

Dla elki cena lepsza niz na Aukcji - oto sie nie obawiaj - nie kieruj sie wiec cena z aukcji ;)

pozdrowienia dla Stokłosego za porownanie ;))
  • #7 3329926
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Majac na uwadze ilosc kabli jest to lepsza oferta.Mowi duzo o cenach lepszych niz na aukcji dla Elektrody - ale zadnych konkretow nie widze w tym temacie. Poprosilbym podac cene po upustach na ten zapowiadany zestaw dla wszystkich - chlopaki sie uciesza.

Prosze podac konkrety - niewykluczone ze jestem zainteresowany tym zestawem. Konkretnie liczby - cene po upustach dla Elektrody.

Pozdrawiam
  • #8 3332020
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Cena zestawu dla informacji UFS3 + 82 kable + dostep do ufsxsupport.com na 6 miesiecy + UFSx2com bedzie 399 zl brutto...dostepne okolo 3-4 stycznia bo nie chce ciaganc tego teraz aby mi wskoczylo na magazyn ;)
  • #9 3422037
    Rafal23
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Witam.Więc dziś już 8 stycznia a tu cisza z tą promocją.Proszę o wiadomość tu lub na priv gdy się już pojawi.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #10 3424383
    Multi_COM
    Spec od GSM
    przyslzy tylko z 75 zamiast 82 ;) Za kilka dni tj. jutro pojutrze maja przyjsc jeszcze nowsze ale z 77 kablami ....jakos chinczyki nie moge cos dociagnac do obiecanych 82.... aktualeni wiec jest 75, do konca tygodnai bedzie 77. Co do 82 to mysle ze do konca miesiaca stycznia beda juz zestawy z 82
  • #11 3434437
    Rafal23
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Proszę mapisać co z supportem.Rozumiem że jest przez 6 miesięcy,ale czy tornado nie ma ubogiego supportu?Poza tym czy na pańskiej stronie po zakupie tornado także będzie download?
    Swoją drogą przyznam że brakuje mi tu 2 płyt DVD z softem.Może da się coś z tym zrobić.Zależy mi głownie na tym z uwagi że nie mam netu w pracy.Pozdrawiam
  • #12 3446839
    Multi_COM
    Spec od GSM
    @rafał: nie dodajemy zadnych plyt z flashami do zadnych produktow - to nie nasz wybor ale raczej aspekt prawny ;)

Dostep do supportu jest na ufsxsupport.com na 6 miesiecy - po tym czasie mozna sobie przedluzyc ale nie trzeba, na naszej stronie nie ma dzialu download jezeli chodzi o flashe
  • #13 3474293
    jakubas_d
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    polecam UFS + HWK :]

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy różnicy cen boxów do serwisowania telefonów Tornado dostępnych na Allegro. Tańsza oferta jest prawdopodobnie klonem, co może skutkować problemami, dlatego zaleca się zakup oryginalnego urządzenia produkowanego przez Saras. Oryginalny UFS3 Tornado oferuje różne zestawy kabli – od 61 do 82, co wpływa na cenę (np. różnica 14 kabli to około 240 zł). Dostęp do aktualizacji i wsparcia softwarowego na platformie ufsxsupport.com jest standardowo zapewniony na 6 miesięcy, z możliwością przedłużenia. Producent nie dołącza płyt DVD z oprogramowaniem ze względów prawnych, a dostęp do flashy odbywa się wyłącznie online. W ofercie pojawiły się także zestawy z dodatkowymi kablami i oprogramowaniem UFSx2COM w prezencie. Wskazane jest unikanie ofert podejrzanie tanich, które mogą być podróbkami, a także zwrócenie uwagi na wsparcie posprzedażowe oferowane przez sprzedawców.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA