logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić kabel COM do Siemens C60 do dzwonków i GPRS?

12nala34 14 Gru 2006 17:08 1143 3
REKLAMA
  • #1 3330839
    12nala34
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam, chciałbym zrobić kabel COM do siemensa c60 do wgrywania dzwonków, tapet i modemu GPRS. znalazłem pinout do niego:

http://gsmserver.com/pinout/siemens/siemens_c55.php

muszę kupić tylko wtyczkę do siemensa, wtyczkę com i układ MAX 232 :?:

Do wtyczki lutuję tylko Tx i Rx :?:

pozdrawiam 12nala34

proszę nie odsyłać mnie do opcji "szukaj", ponieważ już to zrobiłem i nie zanlazłem odpowiedniej odpowiedzi....
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3340823
    grafik_mk1
    Poziom 13  
    witaj
    jak masz jakis inny kabel od telefonu jakiegos to moze ci poslozyc jako ten do c60
    wystarczy odlutowac wtyczke stara i podlaczyc ta od c 60
    kolry kabli zazwyczaj stosowane czarny do masy(gnd), zielony i bialy to rx i tx
    mosisz probowac bo nie pamietak ktory to ktory ( jak sie pomylisz to nic sie nie stanie ani z telefonem ani kompoterem)
    pozdrawiam marcin
  • REKLAMA
  • #3 3341373
    12nala34
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    jest problem, bo nie posiadam żadnego kabla..... pliki do innych telefonów wgrywam za pomocą bluetooth i podczerwieni (wyjątkiem stanowi SPV c500 - mam orginalny kabel USB-miniUSB).... Gdzie mogę kupić taki kabel (do c60 i cx65) w GOPie do 10zł :?: Na allegro widzaiłem takie kable za 5zł, ale trzeba doliczyć przesyłkę.....
  • Pomocny post
    #4 3343550
    grafik_mk1
    Poziom 13  
    witaj
    jak masz u siebie w miescie jakas hurtownie gsm to tam najlatwiej ale nie do 10 zl. podejrzewam ze za 19 zlotych sobie spokojnie kupisz
    pozdrawiam marcin
REKLAMA