logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar PDP 885 świruje. Przelewanie, nie ma wirowania.

Nikodemon 15 Gru 2006 01:16 1926 6
REKLAMA
  • #1 3332703
    Nikodemon
    Poziom 12  
    Ocena: 37
    Dziwna sprawa, zaczelo sie od standartowego przelewania, wyczyscilem wezyk hydrostatu i odpowietrznik w szufladce, pierwszy poziom lapie, chociaz wyzej niz powinien (mniej wiecej na poziomie gdzie powinien lapac drugi) a drugi nie lapie wcale i nabiera pod sama gore, hydrostat pstryka dwa razy gdy w niego dmuchne, czekam na nowy zeby podmienic i sprawdzic, wezyk obcialem z obu stron zeby wyeliminowac wszelkie przedmuchy. Oprocz tego nie ma wirowania, chwile pokreci tak jak zwykle przed wejsciem na wysokie obroty ale zamiast na nie wejsc przestaje krecic i stoi do samego konca, kondensator podmienilem ale nie poskutkowalo, chce zamowic nowy modul ale moze ktos tu juz mial cos takiego i poradzi.
  • REKLAMA
  • #2 3332730
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3333395
    Nikodemon
    Poziom 12  
    Bogdan K napisał:
    Według mnie wirowania nie będzie dopóki poziom wody jest wysoki w bębnie a za to właśnie odpowiada hydrostat , przed kupnem nowego to zrobiłbym następujące czynności dokładnie przeczyścił kanalik od bębna do do zakończenia gdzie przychodzi wężyk od Hydrostatu następnie wstawiłbym nowy wężyk i sprawdził czy pompka wypompowuje wodę.
    Miałem kiedyś podobny problem i okazało się że wlot z bębna do kanalika Hydrostatu był zarośnięty jakimś śluzem i resztkami nić i to powodowało że Hydrostat nie działał poprawnie po oczyszczeniu pralka zaczęła pracować poprawnie

To wszystko juz zrobione, sprawdzone, przeczyszczone.
  • REKLAMA
  • #6 3335868
    Nikodemon
    Poziom 12  
    No przeciez napisalem wyraznie ze juz wszystko dokladnie wyczyscilem, to nie jest pierwszy PDP / PDN i pochodne ktore robilem ale tylko ten ma takie dziwne objawy. A najdziwniejsze jest to ze dzisiaj zadzwonila klientka i stwierdzila ze wszystko wrocilo do normy, i pobieranie dziala prawidlowo na obu poziomach i wirowka wrocila, sam juz nie czaje, wczoraj za cholere nie chciala dzialac poprawnie, ani pod obciazeniem ani na pusto 8-O .
  • #7 3335884
    luk_jag
    Specjalista AGD
    Ocena: 257
    Moim zdanie do hydrostat (jeśli wszystko czyste).Ja tylko jeden wymeniłem w pdp ale jednak wymieniłem.

Podsumowanie tematu

✨ Pralka Polar PDP 885 wykazuje problem z przelewaniem i brakiem wirowania. Objawy to nieprawidłowe działanie hydrostatu – pierwszy poziom przelewu aktywuje się wyżej niż powinien, drugi wcale nie działa, a woda jest pobierana niemal do pełna bębna. Hydrostat reaguje na dmuchanie, wężyk hydrostatu i odpowietrznik zostały oczyszczone i wymienione, kondensator również podmieniony bez efektu. Zalecane jest dokładne oczyszczenie kanalika od bębna do hydrostatu oraz wymiana wężyka i sprawdzenie pompy. W jednym przypadku problemem był zatkany wlot kanalika hydrostatu przez śluz i resztki tkanin. Po dokładnym czyszczeniu pralka powróciła do normalnej pracy, wirowanie i pobieranie wody działały prawidłowo. Wskazane jest rozważenie wymiany hydrostatu, jeśli problem się powtarza mimo czyszczenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA