Niestety nadmiaru miejsca na klasyczny, kostkowy radiator w tym przypadku nie będziesz miał - wysokość coolera będzie ograniczona przez gniazda DIMM (jeśli nie masz 3 modułów, to możesz przesunąć je dalej od CPU) oraz kondensator za chipsetem. Problemem może też być bliskość laminatu płyty (a właściwie radiatora chipsetu) - u mnie radiator o szerokości 80mm (wymiar prostopadły do zaczepu) wchodził z luzem ok. 2mm nad radiatorem chipsetu. W przejściówce miałem na gnieździe CPU zaczepy umiejscowione tak, że klips radiatora był równoległy do powierzchni płyty - nie wiem, czy nie ma czasem takich, z mocowaniem prostopadłych... Reasumując - najlepiej zrobisz przymierzając cooler przed zakupem, lub doładnie badając wszystkie wymiary.
Any56 - niepotrzebnie martwisz się o mnożnik - ten procesor narzuci go sam. Co do pamięci - masz absolutną rację. Jeśli kolega alien99 nie posiada pamięci PC133, to lepiej będzie poszukać P3 z magistralą 100MHz (np. P3 1000MHz E) - chipset i440BX nie ma możliwości pracy asynchronicznej dla FSB/RAM.