logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sony MHC-BX3 cisza w głośnikach,wszystko inne działa

gr.tomasz 17 Gru 2006 13:55 2511 5
REKLAMA
  • #1 3340737
    gr.tomasz
    Poziom 10  
    Witam. Mam problem z wieżą Sony MHC-BX3 , wszystko działa CD,MC,Tuner ale w głośnikach jest cisza. Szukam schematu wieży ,która ma końcówkę STK 402-070S. Szukałem już zimnych lutów.
  • REKLAMA
  • #2 3341948
    Bartserwis
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Czy ta wieża ma przekaźnik między końcówką a głośnikami, jeśli ma i się on nie załącza to sprawdź czy nie ma stałego napięcia na wyjściach STK'a.
    Jeśli jest stałe napięcie na którymś z kanałów to prawdopodobnie poleciała Ci końcówka.
  • REKLAMA
  • #3 3342336
    gr.tomasz
    Poziom 10  
    Sprawdziłem i nie ma napięć na wyjściach. Sprawdziłem też przekażnik i jest dobry.Odnoszę wrażenie jakby końcówka wcale nie pracowała. W głośnikach, tak i w słuchawkach jest całkowita cisza. Gdybym znalazł jakikolwiek schemat z tym STK, albo aplikacje to sprawdził bym napięcia na nim.
  • REKLAMA
  • #4 3342613
    Bartserwis
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    A czy przekaźnik załącza się po załączeniu wieży ?
    W załączeniu plik ze schematem wieży PHC-Z10 która zawiera ten układ STK

Powodzenia
    Załączniki:
    • phc-z10.pdf (4.82 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 3344842
    gr.tomasz
    Poziom 10  
    Dziękuje za przesłane materiały. Tak przekażnik załancza się . Sprawdziłem napięcia na końcówce i są dobre. Wynika z tego że STK faktycznie padł. Po wymianie układu dam znać o rezultacie. Jeszcze raz dziękuje i życze Wesołych Świąt.
  • #6 3421394
    gr.tomasz
    Poziom 10  
    Witam. Wieża gra bez wymiany STK. Uszkodzona była ścieszka przy 12 nóżce układu. Mimo że szukałem zimnych lutów przeoczyłem to uszkodzenie. Pozdrawiam.
REKLAMA