Witam posiadam amplitunery ZODIAK dss 402 na tranzystorach koncowych BDP... i posiadam takze RADMORA 5102-T.
Obydwa mają jednakową wade , jeden głośnik (kanał) gra ciszej od drugiego.
Jest to zauważalna roznica , jeden kanał gra ciszej , natomiast ten co gra głośnije ma lepszy bas i dynamikę dzieku od drugiego kanału.
Nie jest to spowodowane źrudłem sygnału bo na odsłuchu z radia jak i z płyty cd objawy są takie same.
Podejrzewam przedwzmacniacz , a dokładniej sądzę ze moga to być elekrolity.
Lecz chciałbym się upewnić , napewno nie jedna osoba spodkała sie z taką sytuacją , i pewnie zna lekarstwo na tą usterkę.
Najlepiej jak by ktos napisał jaki element moze to powodować , bo nie uśmiecha mi sie zabardzo wymieniać wszystkich elektrolitów.
Proszę o pomoc w naprawie usterki.
Pozdrawiam
Obydwa mają jednakową wade , jeden głośnik (kanał) gra ciszej od drugiego.
Jest to zauważalna roznica , jeden kanał gra ciszej , natomiast ten co gra głośnije ma lepszy bas i dynamikę dzieku od drugiego kanału.
Nie jest to spowodowane źrudłem sygnału bo na odsłuchu z radia jak i z płyty cd objawy są takie same.
Podejrzewam przedwzmacniacz , a dokładniej sądzę ze moga to być elekrolity.
Lecz chciałbym się upewnić , napewno nie jedna osoba spodkała sie z taką sytuacją , i pewnie zna lekarstwo na tą usterkę.
Najlepiej jak by ktos napisał jaki element moze to powodować , bo nie uśmiecha mi sie zabardzo wymieniać wszystkich elektrolitów.
Proszę o pomoc w naprawie usterki.
Pozdrawiam