logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy filtry paliwowe Ursus nadają się do odolejacza w kompresorze ze sprężarką Stara?

tomas86 23 Gru 2006 18:43 13671 4
REKLAMA
  • #1 3363291
    tomas86
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Prosiłbym o pomoc bo mam taki problem zrobiłem sobie kompresor (sprężarka od stara) i tak się zastanawiam co zastosować do oczyszczenia powietrza z oleju i wody.
    Np. czy mogą być filtry paliwowe od ciągnika rolniczego ursus. Bo posiadam takie z całym właśnie tym korpusem na 2 wkłady filtrujące (papierowy i drugi coś jak wata) wydaje mi się ze zdałoby coś takiego egzamin.
    Proszę o podsunięcie jakiegoś pomysłu albo czy mój jest dobry????
    Pozdrawiam. Wesołych świąt!!!
  • REKLAMA
  • #2 3364509
    noel79
    Poziom 21  
    Ocena: 99
    to z tymi filtrami to niezty pomysł powinny zdac egzamin ale musisz porobic spusty kondensatu w dolnych partiach szklanek lub zastosowac orginalny separator oleju koszt okolo 200 zł
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3379267
    rafels
    Poziom 26  
    Ocena: 166
    Aleksander_01 dobrze radzi. Za tę cenę nie kupisz nic tańszego. A widze z Twojego innego tematu, że szukasz reduktora do kompresora, więc kup sobie taki reduktor z filtrem.
  • #5 6856133
    kaziowichura
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    mam inną sytłację.. potrzebuję odolejacza do kompresora od lodówki.... komercyjne do kompresorów odpadają bo używam cisnień od 20 bar do 35 bar... nie maluje i nie potrzebuje by to było wydajne w 99.999% zadowole się 80%

jak zbudowane są te komercyjne? myśle żeby złożyć samemu z paru złączek korpus tego ale nie mam pojęcia na jakiej zasadzie następuje to 'odolejanie' ?

ktoś wie jak to działa ??
REKLAMA