logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy pompa w piecu Termet gco dp-23-17 powinna działać po wyłączeniu CO?

mechanik1980 23 Gru 2006 23:57 6633 4
REKLAMA
  • #1 3364565
    mechanik1980
    Poziom 11  
    Ocena: 47
    mam pytanie poniewaz podlaczylem do tego pieca pokojowy regulator temperatury, (wyjalem zwore i przylaczylem regulator w jej miejsce). Czy moze mi ktos powiedziec czy w tych piecach kiedy regulator rozlaczy polaczenie i piec (CO) sie wylacza powinna jeszcze przez jakis czas isc pompa??
    Czy moze tak jest tylko w nowych piecach? Wydaje mi sie ze powinna isc choc chwile aby odebrac cieplo z pieca. U mnie nie idzie:( piec (ogrzewanie CO) wylacza sie i rownoczesnie tez wylacza sie pompa. Minus tego to m.in. to ze mozna sie poparzyc poniewaz puszczajac wode w kranie na pocz. leci bardzo goraca woda:(
  • REKLAMA
  • #2 3364951
    DonRomano
    Poziom 34  
    Ocena: 730
    Nie znam dokładnie tego kotła.
    Jak byś zamieścił jego zdjęcie to bym wiedział więcej.
    W niektórych kotłach sterownik pokojowy po prostu odcina zasilanie pompy i dlatego palnik przestaje działać.
    Tak jest w tych kotłach.
    Jedyną możliwością jest dorobienie prostego układu do opóźniania wyłączenia pompy.
  • REKLAMA
  • #3 3365025
    mechanik1980
    Poziom 11  
    bede przez Święta na mieszkaniu to zamieszcze fotkę kocioł jest z okolo 1999 roku to chyba ostatni model z świeczką, w chwili jego kupna były już modele bez, nowy nie uzywany do tej pory, robilismy remont mieszkania bo zaczynamy mieszkac na wiosne i grzejemy by nie wdal sie grzybek od wilgoci:/ czy taki układ o którym mówisz jest gdzies do dostania lub też ktoś mogłby mi go odpłatnie wykonać?
  • REKLAMA
  • #4 3365198
    12gucio
    Poziom 20  
    Ocena: 176
    Witam instrukcja serwisowa tego kotla nie mowi o wybiegu pompy.Maja to nastapne modele
  • #5 3383537
    mechanik1980
    Poziom 11  
    DonRomano napisał:
    Nie znam dokładnie tego kotła.
    Jak byś zamieścił jego zdjęcie to bym wiedział więcej.

DonRomano napisał:

Jedyną możliwością jest dorobienie prostego układu do opóźniania wyłączenia pompy.

Masz moze gdzies namiar na schemat takiego ukladu i sposob podlaczenia?
    Sorry za jakosc zdjec. Kociol ze swieczka rok produkcji okolo 98-99.
REKLAMA