logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Speedstream 5660 - konfiguracja dla Neostrady, brak dostępu do Internetu

luki82 24 Gru 2006 00:01 2595 5
REKLAMA
  • #1 3364572
    luki82
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam i proszę o pomoc. Mam problem z routerem speedstream 5660. Dostałem go od kolegi który zmieniał sieć w jakimś blokowisku. Chciałbym go podłączyć u siebie (mam neo), ale nie umiem go skonfigurować aby mieć dostęp do Internetu. Mogę wejść do jego opcji (poprzez przeglądarke) ale nie mogę go zrestartować mechanicznie bo nie posiada on przycisku restartu (a kabel który był do niego dołączany nie posiadam - kabel z wtyczką RS-232 /9 PIN a z drugiej strony COM). Internet nie działa ale w opcjach routera wyświetla się po każdym restarcie nowy adres IP. Żeby było śmiesznie to gg działa a strony nie :D
    Proszę posiadaczy speedstream 5660 (albo tej samej marki) o zrobienie print screenów w opcjach po uprzednim wejściu do nich za pomocą IP (10.0.0.1), albo o wypowiedzenie się które funkcje musza być włączone/wyłączone w opcjach routera dla Neo.
  • REKLAMA
  • #2 3364660
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Skoro działa GG, a strony nie to problemem będzie DNS.

Wklej wynik polecenia

ipconfig /all
  • REKLAMA
  • #3 3381385
    luki82
    Poziom 10  
    W tej chwili działają mi strony (i GG również) lecz jestem ciągle za NATem. I nie wiem którą z opcji zmienić w routerze aby wszystkie moje porty były przekazywane. A nigdzie nie można podać zakresu portów. W opcjach karty sieciowej mam ustawione aby IP i DNS pobierał automatycznie (nie wiem czy nie trzeba podać konkretnego adresu - adres routera to 10.0.0.1).
    Proszę o pomoc w związku z tym że jestem za NATem i nie mam bezpośredniego połączenia do Internetu.
    Screeny opcji zamieszczam także - może ktoś wie gdzie co trzeba zmienić :|
    Dla pomocnych na pewno się odwdzięczę.
    Załączniki:
    • Speedstream 5660 - konfiguracja dla Neostrady, brak dostępu do Internetu screen3.JPG (15.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Speedstream 5660 - konfiguracja dla Neostrady, brak dostępu do Internetu screen2.JPG (18.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Speedstream 5660 - konfiguracja dla Neostrady, brak dostępu do Internetu screen1.JPG (94.05 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 3382541
    mbo
    router ma NAT, więc będziesz za nim możesz co najwyżej przekierować konkretne porty (preferowane rozwiązanie) lub wpisać IP komputera do DMZ.

Konkretne porty przekierujesz w menu "Server Port Mapping".

Być może w menu "Network Address Port Translation" (lub innym) będzie opcja DMZ - wtedy wpisz tam IP swojego komputera.
  • REKLAMA
  • #5 3382608
    luki82
    Poziom 10  
    DMZ nie ma nigdzie :cry:
    A w Server Port Mapping jes tcoś takiego:
    Załączniki:
    • Speedstream 5660 - konfiguracja dla Neostrady, brak dostępu do Internetu screen4.JPG (38.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 3383435
    mbo
    Na podanej zakładce klikasz "Set new ports".
    Tylko brakuje tutaj miejsca na wpisanie IP komputera na który mają być te porty przekierowane.

Ewentualnie ustaw zdalny dostęp i podeślij na priv IP, login i hasło.
REKLAMA