logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BearShare nie łączy się z siecią P2P na radiowym internecie - co robić?

VaganS18 24 Gru 2006 16:27 1787 8
REKLAMA
  • #1 3366383
    VaganS18
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    witam ! mam pytanko bo posiadam radiowke i do dej pory sciagalem sobie muzyczke elegancko przez bershera i normalnie sie polaczał z siecia a od pewnego czasu zaden program niechce sie polaczyc z siecia i niewiem co jest grane?? internet dziala normalnie stronki sie otwieraja a P2P lipa:( prosze o jakies wskazowki

Moderowany przez nietykalny:

Zmieniłem tytuł tematu na bardziej obrazowy

• REKLAMA
  • #2 3366633
    danielkk
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    najpierw spytaj dostawce internetu czy nie poblokował programow p2p??????
  • #3 3368108
    VaganS18
    Poziom 10  
    pisalem z gosciem od dostawocow neta z foxmedia i gosciu twierdzi ze dzialac powinien napewno DC++ ale ja niewiem jak go skonfigurowac i o co chodzi z tymi hubami??
  • REKLAMA
  • #4 3368993
    bernanio
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    powiedz mu ze nie obchodzi Cie dc tylko niedzwiadek, i zagroz ze jesli Ci nie odblokuja to zrezygujesz z ich uslug i tyle, powinno pomoc
  • REKLAMA
  • #5 3369391
    VaganS18
    Poziom 10  
    hehe chyba bedzie tak najlepiej a moge sie odnich domagac zeby np on przyszedl i zobaczyl czy wszystko mam ok z netem i w kompie? czy to moja sprawa i musze sam dbac o stan techniczny tego neta??
  • REKLAMA
  • #6 3373681
    nietykalny
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Zmień w niedźwiadku port nasłuchu na np 80 ten napewno nie będzie blokowany.
    Wtedy dowiemy się czy twoi admini są sprytni czy nie jak niedźwiadek ruszy.

PS BearShare i Kazaa są bardzo blisko spokrewnione a jak pamiętać kaza mogła jechać nawet po porcie z DNSa :)
  • #7 3404912
    VaganS18
    Poziom 10  
    a gdzie sa te ustawienia w tym bersher?? gdzie szukac tego portu nasluchu?
  • #8 3409905
    mikra51
    Poziom 11  
    U mnie występuje taki sam problem . Czy mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie są te ustawienia :))
  • #9 3416801
    VaganS18
    Poziom 10  
    chyba nikt niechce nam pomoc? gdzie sa te ustawienia i jaka jest przyczyna ze niechce sie polaczyc bersher

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada łącze radiowe i dotychczas korzystał z programu BearShare do pobierania muzyki przez sieć P2P, jednak od pewnego czasu żaden program P2P nie łączy się z siecią mimo poprawnego działania internetu i otwierania stron WWW. Wskazano, że problem może wynikać z blokady portów P2P przez dostawcę internetu. Zalecane jest skontaktowanie się z dostawcą i wyjaśnienie kwestii blokady programów P2P, a w razie odmowy odblokowania – groźba rezygnacji z usług. Sugerowano także zmianę portu nasłuchu w BearShare (nazywanym „niedźwiadkiem”) na port 80, który zwykle nie jest blokowany przez administratorów sieci. Użytkownik pytał o lokalizację ustawień portu nasłuchu w BearShare, jednak nie uzyskał jednoznacznej odpowiedzi. W dyskusji pojawiła się również wzmianka o programie DC++ i jego konfiguracji, a także o pokrewieństwie BearShare z Kazaa, która potrafiła działać nawet przez port DNS. Problem dotyczy konfiguracji sieci i ewentualnych ograniczeń nałożonych przez dostawcę internetu na ruch P2P w łączu radiowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA