logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Belstar 2197 TS - ciemny obraz i zakłócenia przy włączaniu, co sprawdzić?

Greg111 27 Gru 2006 18:33 1004 3
REKLAMA
  • #1 3375385
    Greg111
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam. Model telewizora to Belstar 2197 TS (21 cali). Jak go zalączam to przez ok 5 sekund jest ciemny obraz (mniej więcej wyglada to tak jakby byl w trybie AV tylko obraz jest ciemno fioletowy i widać jakby zakłucenia, poprzeczne cieniuteki i malo widoczne paski). Głos jest od razu po zalączeniu a obraz zaskakuje po ok 5 sekundach i widać jakby przez obraz przenikały te kreseczki ktore pojawiaja sie na początku. Co moze być tego przyczyna, moze ktos z Was mial podobny przypadek? Co można w nim sprawdzic póki całkowicie nie wysiadł? Z góry dziękuje za każdą pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3375932
    jerzy.z
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    w momencie -przy braku obrazu nie sprawdzałem ,muszę zobaczyć . Zapomniałem zaznaczyć ,ze po takim wyłączeniu potrafi sie załączyc sam po jakims czasie.
  • #4 3376005
    Greg111
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    jerzy.z napisał:
    w momencie -przy braku obrazu nie sprawdzałem ,muszę zobaczyć . Zapomniałem zaznaczyć ,ze po takim wyłączeniu potrafi sie załączyc sam po jakims czasie.

Kolega Jerzy chyba pomylil posty:) A wracajac do mojego Belstara. Napięcia na PK są Ok i czy jest obraz czy nie ma są bez zmian. Zauważyłem ze to co pojawia się przy starcie to jest dokladnie to samo gdy przelacze na AV tylko bez sygnału. Macie może jakieś pomysly gdzie dalej szukać?
REKLAMA