Kupiłem na allegro telewizor jak w temacie, pomimo zapewnieniom 100% sprawności według sprzedającego, zauważyłem, iż po włączeniu do zasilania na kineskopie w górnych rogach ekranu widać kolorowe przebarwienia ekranu (górne rogi kineskopu w kształcie trójkąta) - nawet na literach pokazujących jaki to kanał, reszta ekranu jest bez najmniejszych zastrzeżeń - obraz w tych częściach ekranu (górne rogi kineskopu) jest przebarwiony na jednolity odcień koloru, bodajże w jednym kącie (po lewej ręce) na kolor zielonkawy, a po przeciwnej stronie na kolor czerwonawy, ale w zależności od barwy obrazu nakłada się na inny kolor i tworzy przebarwienia w tych miejscach.
Nie znam się niestety na rtv (laik), dlatego też nie wiem co jest przyczyną powyższej usterki oraz w jaki sposób i czy wogóle jest ona do usunięcia i ewentualnie za jakie pieniądze.
Proszę o pomoc
Nie znam się niestety na rtv (laik), dlatego też nie wiem co jest przyczyną powyższej usterki oraz w jaki sposób i czy wogóle jest ona do usunięcia i ewentualnie za jakie pieniądze.
Proszę o pomoc