logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tanie podłączenie S/PDIF z KORG Triton ST do komputera - jaka karta dźwiękowa?

scorpionn17 27 Gru 2006 23:08 1042 2
REKLAMA
  • #1 3376697
    scorpionn17
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    mam klawisz który posiada wyjście i wejscie S/PDIF optyczne i chciałbym go połaczyć cyfrowo z komputerem, ponieważ jakość nagrywanego dźwieku przez SB Live mnie nie zadowala, a w klawiszu mam wysokiej klasy przetworniki A/C; kompa potrzebuję tylko do obróbki audio, a rejetstacja przeprowadzana byłaby przez KORGa Tritona ST; chciałbym mieć możliwość wyeksportowania z niego plików w postaci cyfrowej; polećcie jakiś sposób na tanie podłaczenie (tania dźwiękówka z wejściem i wyjściem optycznym) ewntualnie coś innego
  • REKLAMA
  • #2 3376747
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Używałem kiedyś karty dźwiękowej Night-In-Gale Pro 6, ma wejścia i wyjścia optyczne, we/wy SPDIF, 5.1ch, ze złoconymi stykami... kupiłem ją za niecałe 100 zł na giełdzie komputerowej w warszawie, ale na allegro też bywały, tyle że już są trochę starsze, i były w innych cenach, ale z tańszych alternatywnych kart do kompa, polecałbym ją.

Jest na allegro za 25 zet, aukcja kończy się 29 grudnia, jak Ci zależy i się pośpieszysz to wyrwiesz ją za grosze... link tutaj Tylko zwróciłem uwagę na to, że nie ma na zdjęciu dodatkowego panelu, który ma owe SPDIF i optyczne, jest on łączony taśmą z kartą, i jest montowany na oddzielnym śledziu.... dopytaj się gościa czy ma komplet, żeby bez tego Ci nie sprzedał (oczywiście gdybyś się zdecydował na to rozwiązanie). Ewentualnie widywałem same Night-In-Gale Optical Kit.
  • #3 3376758
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    To jakie chcesz to wejscie i wyjscie?
    -optyczne (TOSLINK)
    -s/pdif
REKLAMA