logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebna wielokanałowa karta dźwiękowa USB 2.0 najlepiej z DSP do 500zł

daru78 03 Lis 2012 09:47 2982 4
REKLAMA
  • #1 11482320
    daru78
    Poziom 9  
    Witam, zapewne podobny temat był już poruszany na tym forum, jednak nie znalazłem tu rozwiązania mojego dylematu. Mianowicie chodzi mi o zewnętrzną kartę dźwiękową USB 2.0 o jak najniższej latencji. Potrzebna mi ona zarówno do nagrywania gitar i wokali w domu, samodzielnego robienia muzy z VSTów, jak i odtwarzania 2-3 ścieżek naraz ale każda z nich na osobnych analogowych wyjściach i żeby widział te wyjścia nuendo w ustawieniach. Żebym mógł przypisać dowolne wyjście, dowolnej ścieżce. Dla większej jasności przedstawię to tak: Mój zespół korzysta z loopów, podkładów klawiszowych wcześniej zrobionych w programach typu Nuendo, Friuty loops. Ja jako perkusista potrzebuę mieć synchro metronomu. Czyli w sekwenserze nuendo robię sobie ścieżki na jednej jest sam metronom, na drugiej podkład, chodzi mi o to, żebym Ja słyszał metronom w słuchwkach, a podkład żeby leciał w stereo tam gdzie skieruję czyli, przody, odsłuchy itd. Oczywiście metronom mam słyszeć tylko Ja. Dobrze by było żeby wejście słuchawkowe było też widziane jako oddzielny kanał wyjściowy. Interesuje mnie coś do 500zł, jeszcze lepiej jakby miała DSP i fantoma.
    Z góry dzięki za poradę , pomoc
  • REKLAMA
  • #2 11482612
    ciasteczkowypotwor
    Poziom 41  
    Ocena: 574
    4 kanały z 500zł, szukaj używanych.
    Np Alesis IO4.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 11588528
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 829
    Jeżeli nie potrzebujesz funkcji nagrywania tylu kanałów, to samego możesz skorzystać z jednej z wielu kart np 5.1.
  • #5 12148789
    kendzikk
    Poziom 11  
    MAYA 44 karta zewnętrzna wielokanałowa, za 430 pln kupisz
REKLAMA