logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3i - jak wyłączyć GPRS, by poprawić żywotność baterii?

dziobakck 28 Gru 2006 18:26 1355 4
  • #1 3379438
    dziobakck
    Poziom 11  
    Witam, kupiłem używany telefon i bateria trzyma tylko 1 dzień.
    Czy jest to wina bateri czy są powłanczane jakieś funkcje w telefonie.
    Czy ktoś wie jak wyłaczyć GPRS ? Podejrzewam że to może być przyczyna gdyż jest włączony.
    Czekam na odpowiedź , pozdrawiam
  • #2 3379699
    lukas_jg
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    Niestety ten telefon jak używa się go dość dużo trzyma 1 dzień na baterii. Mam motorole V3x i z nią jest podobnie. Baretia trzyma 1-3 dni w zalezności od użytkowania.
  • #3 3511268
    Morfina1986
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam!
    Miałem podobny problem. V3x trzymał mi niecały dzień chociaż telefon był nowy) Przyczyną był źle wgrany polski soft. Wgrałem na nowo i telefon trzyma do tygodnia. GPRS nie powinien Ci tak szybko telefonu rozładować. Mam ciągle włączony i spokojnie telefon trzyma min 5 dni . (oczywiście jeśli się go nie katuje np. słuchając mp3, bo to normalne że rozładuje się szybciej. ) pozdrawiam! Tobie też radzę spróbować z softem!
  • #4 3513427
    dauit
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    No mozliwe ze bateria juz jest uszkodzona. Masz mozliwosc sprawdzenia telefonu na innej baterii? Meze byc ze motka jest gdzies delikatnie podlana i juz bedzie wiekszy pobor pradu.
  • #5 3515615
    Morfina1986
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    No właśnie ja też tak myślałem że to wina baterii, jednak wsadziłem 3 NOWE oryginalne baterie i zawsze było to samo. Telefon rozładowywał się po niecałej dobie (nawet gdy go nie używałem). Zmiana softu załatwiła problem! Pozdrawiam!
REKLAMA