często jak ludzie przynoszą do mnie telefony do naprawy to mówią właśnie - "...chyba się coś odlutowało". nie napisałem tego pod kątem ironicznym - mam wesołe i przyjemne pewne wspomnienie odnośnie tego wypowiedzianego zdania. nie reagujmy zbyt histerycznie... ale nie ważne...
odnośnie nokii:
może być wina lcd (jak zwierają na zł lcd) to nie odpali albo będzie się wyłączał.
także może to być wina również instalacji tak jak napisał "lolus54" - jeżeli będzie gdzieś zwierać...
może być wina zł bat - trzeba przelutować/przylutować...
może być wina linii bsi...
pęknięcie/syf/zimne luty pod mjolnerem też wchodzi w grę...
ewentualnie coś pod upp puściło lub uem'em i pamięcią... ale częściej upp czasem flash...
trzeba uważać przy grzaniu żeby kulki nie wyskoczyły spod układów bga (bo jak wiadomo są klejone)!
czasem nie da się nic zrobić bo płyta będzie trachnięta... może być tak że podziała trochę czasu (tydzień - dwa) i padnie, będzie to samo...
ale może to być po prostu faktycznie chwilowe zwarcie instalacji... kombinuj, zacznij od naprawy najłatwiejszych możliwych przyczyn... czyli instalacja, zł bat, bsi, mjolner, flash a potem grzanie jak już nic nie pomoże...
pzd