Należało by sprawdzić, czy komputer ją wykrywa, jeżeli tak to próbować wgrać rózne rzeczy. (eeprom, flash itp.). Gdyż mogło przy upadku dojśc do jakiegoś zwarcia i skasowania (uszkodzenia) oprogramowani, lecz mogło też dojśc do usterki sprzętu.
dokładnie sprzwdz czy komputer ci ją wykrywa a jak nie to rozbierz i sprawdz czy są ślady zalania to pozostaje czyszczenie , grzanie flasha oraz nowy sofcik
Nie mam jak sprawdzić jej komputerem. Nie była zalana, a tylko upadła. Uważam, że najpierw powinienem jednak ją dobrze obejrzeć pod szkłem powiększającym.
Jak "komputer" może wykryć telefon?? Najpierw powinno paść pytanie jakim sprzętem dysponuje kolega @zybex. Szkło powiekszajace niewiele da bo zazwyczaj pękaja kulki pod bga a nie odpadaja kondensatory itp... A grzanie w ciemno wszystkiego po kolei tez nie ma sensu.
Dzieki za pomoc, ale juz naprawiłem ten telefonik. Po rozebraniu okazało się, ze styki od akumulatora oderwały się od płytki drukowanej (puściły luty). Mam do dyspozycji lupę zegarmistrzowską i lutownicę 12V 6W. Po przylutowaniu wszystko śmiga jak trzeba, nawet robi zdjęcia.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.