logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - zanikający wyświetlacz po kilku minutach działania

Mery84 29 Gru 2006 23:26 1284 6
REKLAMA
  • #1 3385160
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Witam mam problem z moja leciwa juz nokia mianowicie pewnego dnia zgasl sobie wyswietlacz tylko podswietlanie dziala. Jesli wylacze telefon i polezy sobie kilkanascie godzin i wlacze go ponownie to zaskoczy wyswietlacz ale po 2-3min znika i znow po kilkunastu godzinach odpali. Ma ktos moze jakis pomysl? warto to wogole rozgrzebywac czy lepiej wymienic wyswietlacz?
  • REKLAMA
  • #2 3385405
    superbeny666
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    ja mysle ze wymiana LCD powinna pomoc, ale wczesniej jak mialbys okazje to sprawdz na jakims innym pewnym LCD
  • REKLAMA
  • #3 3385433
    arkolesz
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    Mialem taki sam (chyba...?) problem z 6150. Nie wiem jak wyglada polaczenie wyswietlacza z plyta glowna w 3310, jednak sadze, ze nie rozni sie ono szczegolnie w stosunu do rozwizania stosowanego w 6150. U mnie pomoglo czyszczenie "gumki" laczacej plyte z wyswietlaczem i stykow na plycie i wyswietlaczu.
  • #4 3385586
    mietekgpz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Ta "gumka" to elastomer. W 3310 jej nie ma. Wyświetlacz jest połączony za pomocą miedzianych styków. Rozbierz, przeczyść, DELIKATNIE poodginaj blaszki, i powiedz jakie są efekty.

Pzdr
  • REKLAMA
  • #5 3385653
    arkolesz
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    mietekgpz napisał:
    Ta "gumka" to elastomer. W 3310 jej nie ma.

Przepraszam w takim razie za niekompetencje i wprowadzanie w blad. Niemniej jednak - czyszczenie stykow (niezaleznie jakie by one byly) czesto pomaga. :D
  • #6 3390707
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Niestety czyszczenie stykow jak i calego telefonu (po 2dniowych poszukiwaniach srubokretu ktorym sie go da otworzyc) nic nie dalo nadal wyswietlacz odpala na chwile i znika.
  • REKLAMA
  • #7 3390722
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy wyświetlacza w telefonie Nokia 3310, który gaśnie po kilku minutach działania, mimo że podświetlenie pozostaje aktywne. Po wyłączeniu i odczekaniu kilkunastu godzin wyświetlacz działa ponownie przez krótki czas. Sugerowane rozwiązania obejmują wymianę modułu LCD oraz dokładne czyszczenie i delikatne wygięcie miedzianych styków łączących wyświetlacz z płytą główną, gdyż w modelu 3310 brak jest elastomerowej "gumki" stosowanej w innych modelach. Czyszczenie styków nie przyniosło poprawy w opisywanym przypadku. Dodatkowo zaproponowano przeflashowanie oprogramowania telefonu jako potencjalne rozwiązanie problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA